Lena tvålar och sjysst deo <3

Från och med idag kommer vi att börja med "Ekoappen testar". Så holl koll här på bloggen för att ta del av recensioner av ekoprodukter och hållbara tjänster.

Först ut är Nea of Sweden. Det är ett familjeföretag som producerar naturlig och ekologisk hud- och kroppsvård. 

Jag ska testa deras djuprengöring, morotsolja, tvålar och deo. Rengöringen och ansiktsoljan kommer recenseras i ett senare inlägg, då det tar ett tag att se resultat.

Deon är utan giftigt alumnium. När man går över till giftfria deodoranter kan det ta ett tag att vänja sig av. Därför kan man lukta lite svett under en period. Det är många år sedan jag slutade och jag har testat åtskilliga naturliga deos. Först när jag kom till de varianter baserade på kokosolja och bikarbonat, märkte jag den stora skillnaden. Jag tillverkar faktiskt min egen deo på bikarbonat, kokosolja och majsstärkelse. 

Men nu har jag testat Nea of Swedens Deo Cream i några dagar. Jag måste säga att den är snäppet vassare än min egen. Svettlukten håller sig borta lite längre, trots powerwalks. Konsistensen är lite fluffigare än egentillverkad och doften är mild och behaglig. Jag kan verkligen rekommendera den här deodoranten!

Deon får 5/5 fjärilar. 

Deo Cream Ingr: Butyrospermum parkii (sheasmör), sodium bicarbonate (natriumbikarbonat), solanum tuberosum starch (potatismjöl), cocos nucifera (kokossmör), simmondsia chinensis (jojobaolja), helianthus annuus wax (solrosvax), rosmarinus officinalis leaf extract (rosmarin antioxidant), lavandula angustifolia (lavendelolja), mentha piperita (pepparmyntaolja), linalool, limonene. 

Tvålen Lavender Mint ger ett riktigt lent och mysigt lödder. Den luktar lätt av lavendel och mint och har små lavendelblommor i sig som kommer fram när man tvättar händerna. Lavendellukten hade kunnat vara lite starkare i min smak. Jag gillar att den är väldigt naturlig i sitt utseende och den känns som en bra tvål att ha till dagliga handtvätten. 

Tvål Ingr: Sodium canolate (förtvålad rapsolja), sodium olivate (olivolja), sodium cocoate (cocosolja), sodium castorate (ricinolja), sodium shea butterate (sheasmör), simmondsia chinensis (jojobaolja), aqua purificata (renat vatten), rosmarinus officinalis leaf extract (rosmarin antioxidant), white clay (vit naturlera), lavandula angustifolia (lavendelblommor och eterisk lavendelolja), mentha piperita oil (pepparmyntsolja), linalool, limonene.

Tvålen får 4/5 fjärilar.

Kika i appen, så hittar du ett fint erbjudande ifrån Nea of Sweden om du vill testa deras härliga produkter.

Etiketter: tips recension

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln