Grön lycka vid test av schampotvål och balsamkaka <3

Ja alltså, företaget heter Grön Lycka, men det är ju ett passande namn vid detta test! Jag har nämligen haft lyckan att testa deras fasta schampo och balsam. :D

Jag försöker köra på No Poo, alltså att undvika så mycket schamponering som möjligt. Oftast tvättar jag håret max två gånger per vecka. Då med milt, naturligt, ekologsikt, svenskt och handtillverkat schampo och balsam ena gången och med bara balsammetoden andra gången. Det brukar gå fyra dagar mellan tvättarna, utan att det blir för sunkigt.

Det var lite trixigt i början att använda fasta hårprodukter, men jag hittade en egen metod efter ett tag. Först gnuggar jag direkt på huvudet och jobbar upp ett lödder och sköljer snabbt av. Sen gör jag så några gånger, samt löddrar upp i händerna också. Balsamet gnuggar jag också direkt i hårbotten och stryker direkt över längderna. 

Första gången använde jag lite ekologisk och giftfri hårstyling efteråt. Men andra och tredje gången testade jag att bara styla med lite av balsamkakan för att forma till lockarna. Håret blir mjukt och glansigt och känns rent i flera dagar. Nu är vi mitt i renovering, vilket innebär att jag slarvar extra med hårtvätt då jag håller på med målning sent på kvällarna. Det gick en hel vecka utan att håret var jättefett faktiskt!

Tidigare schampotvålar som jag har testat, har jag bara upplevt att jag får strävt hår av direkt efter dusch. Och jag tycker det är krångligt med surskölj som man behöver göra då. Men dessa små söta kakor får stanna i badrumsskåpet. Dessutom sparar de hela TRE flaskor med vanligt schampo och balsam. Så det är både ekonomiskt och miljösmart!

Just nu har Grän Lycka en introduktionskampanj på två nya sorter under hårvård, så passa på! Jag har inte testat de nya, men jag tippar på att de är minst lika bra som de andra. <3

Sunlit Shimmer-Lerschampo, 49-179 kr
Handgjort med uppfriskande eteriska oljor från pepparmynta och rosmarin, som balanserar hårbotten. Rengör håret på varsamt sätt och ger mycket glans och motverkar frissigt hår. Kaolinlera är rikt på kisel som stärker håret och ger även en detoxeffekt.
De milt rengörande ingredienserna som ger ett krämigt lödder kommer från kokos.
Hårtyp: Alla, även färgat hår.

Queens Of Volume-Hårbalsam & Inpackning, 49-199 kr
Handgjort ekologiskt hårbalm för håret med uppfriskande eteriska oljor av pepparmynta och rosmarin som balanserar hårbotten. Juvelen i Grön Lyckas komplexa formula är risprotein som ger fantastisk volym. Exklusiv broccoliolja tillför fukt och glans.
Hårtyp: Alla, känslig hårbotten.
​​​​​​​

Etiketter: hårvård recension

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln