Åh vad jag önskar att det fanns sådana här butiker i varje stad!

Gram är Sveriges första förpackningsfria livsmedelsaffär. Vi banar vägen för ett mer hållbart sätt att handla mat. Allt säljs förpackningsfritt i lösvikt. Vi uppmuntrar och gör det lätt att ta med sina egna återanvändbara förpackningar. Detta för att slippa slänga något hemma.

Vi erbjuder idag ca 200 olika ekologiska och närproducerade produkter, inklusive torrvaror (pasta, ris, bönor, müsli, nötter, kryddor, sötsaker, m.m.), flytande varor (oljor, vinäger, honung och sirap) och hushållsprodukter (diskmedel, tvål, tvättmedel, m.m.). 

Du som använder Ekoappen får 10% rabatt på ett helt köp. Koden finns i Ekoappen. :D
 

Läs hela inlägget »

Varelse är en webbutik som säljer ekologiska barn och vuxen kläder. Här finns märken så som Disana, Cosilana, Engel, Mamalila, Storchenwiege m.fl.

Allt i butiken är noga utvalt med tyngdpunkt på god kvalitet och design. Produkter certifierade enligt GOTS, IVN och KbT vilket garanterar en ekologisk vara samt god livs- och arbetsmiljö för djur, natur och människa.

Varelses vision är att påminna människan om skönheten som bor i ting som är naturliga, ting som inte gör illa, ting som andas och som värnar om kropp och jord.
 

Läs hela inlägget »

Om du vill handla både inredning, kläder och skönhetsprodukter som är eko och miljösmarta, ska du spana in Ekobay Store. :)

Välj produkter med omsorg för dig, din familj, hemmet men även för miljön. För oss på Ekobay Store är innehåll i produkterna viktigt och även hur produkterna produceras för att skapa en tryggt köp som är hållbart för alla. 

Vi letar hela tiden rättvisa och ekovänliga produkter för att utöka vårt sortiment och alltid med tanken på miljö. Har du några tips eller önskemål på produkter så kontakta oss gärna! 

Läs hela inlägget »

Letar du efter ljuvlig ekologisk inredning till barnrummet, eller färglada och giftfria leksaker? 

House of Ekos största fokus ligger på att sälja ekologiska och giftfria produkter för barn. Vi har ett stort sortiment av leksaker och produkter för barn samt även en avdelning för kökstillbehör.

Vår ambition är att hitta så rena och giftfria produkter som möjligt, vi säljer även några fairtrade märkta produkter. 

Vi vill att de ska vara enkelt för konsumenter att välja ett ekologiskt och miljövänligt val för deras barn och hem. 

Vår vision är att växa organsikt i takt med att vi hittar bra produkter som vi vill ta in i vårt sortiment. 

Spana in företaget i Ekoappen för att ta del av ett fint erbjudande.
 

Läs hela inlägget »

Har ni besökt Salong Clipp-Er i Sundsvall någon gång? Lämna en kommentar! Visst låter det härligt? :D

"Våra förgbehandlingar utförs med New Generationfärger och Örtfärger. Produkterna vi använder och som finns till försäljning är ekologiska - Maria Åkerberg, Zenz, Bruns - och allt vi använder är godkänt av Grön Salong. 

Vi serverar ekologiskt/fairtrade kaffe/te och ekologiskt fikabröd. Miljöintyg för el, med mera. Certifieras av Grön Salong och därmed är både kunder och frisörer trygga i en giftfri miljö."

Erbjudande:
10 % rabatt på ett helt köp av Maria Åkerbergs produkter. Koden finns i Ekoappen.
 

Läs hela inlägget »

Jag har äntligen fått testa bivaxdukar för att minska på plastfolien! Dessa kommer ifrån It's a Wrap och de handtillverkas i Sverige och Australien. 

Det är lite trixigare att använda bivaxdukar innan man har kommit in i rutinen, men det känns kanon varje gång jag sparar på onödig plast. Och så luktar de ju så gott och är vackra att se på! Så det är helt klart värt investeringen tycker jag. 

"Vi tillverkar ekologiska bivaxdukar som ett hållbart och miljövänligt alternativ till plastfolie.

Vår vision är att ge möjlighet för den enskilda att begränsa användandet av plast.

Använd våra bivaxdukar till att täcka över en skål med rester, packa in din macka, osten eller dina grönsaker." 

Som många andra företag i Ekoappen, har It's a wrap ett erbjudande för just dig. Släng ett öga där för att se vad det är. 
 

Läs hela inlägget »

Creopack
Lägg av vad bra! Eco-friendly packaging - plast gjord på bland annat sockerrör som är komposterbar hittar ni hos Creopack AB. Hur bra är inte det? Leta upp dem i Ekoappen för att ta del av deras erbjudande också. 

"Vår idé är att erbjuda ett klimatsmartare val av förpackningar för att värna om miljön, tillgodose den miljömedvetna kunden och marknadens ökade behov/önskemål om en förpackning som matchar innehållet.

Hos oss hittar du förpackningar som är klimatsmartare/eko/bio och komposterbara engångsartiklar för till exempel fast food, men även ett stort glas-sortiment för dryckesproducenter med flera.

Vi tillhandahåller olika förpackningar genom e-handelsförsäljning men även via kontakt, så tveka inte att höra av dig om just Era förpackningsbehov.

Hos oss är alla välkomna att handla. Är du privatkund går det bra att betala med kort i kassan." 

Du hittar ett trevligt erbjudande i Ekoappen om du vill beställa av Creopack. :)
 

Läs hela inlägget »

Annies Enkla vill inspirera och ge möjlighet till en mer hållbar vardag. Här finns helt ren och ekologisk hud- och hårvård som gör det enkelt att göra bra val!
 
Annies Enkla finns till för dig som vill veta vad du smörjer på kroppen och sköljer ut i avloppet. För dig som är väl medveten vilka tillsatser som bör undvikas eller för dig som nyss fått upp ögonen för ekologisk och ren kroppsvård och är lite villrådig. Här har granskningen redan gjorts, med hårda krav.

En plats där du kan konsumera bra produkter, men också få tips och inspiration till hur du kan leva enklare med det du redan har hemma. Havregrynen som blir perfekt mild tvätt till känslig hud och honungen till en renande och avslappnande ansiktsmask. Tankar kring att leva mer av vad jorden har att ge, självhushållning och gårdslivet får också utrymme i bloggen.

Erbjudande: 
10 % rabatt på ett helt köp. Koden finns i Ekoappen.
 

Läs hela inlägget »

Jag älskar ju produkter som är helt ekologiska, naturliga och med så lite ingredienser som möjligt. Naturalis skickade ett gäng spännande produkter till mig nyligen som uppfyller dessa önskemål. Bland annat ska jag prova ansiktsserum och cellulitolja (ska bli spännande!). Men första produkterna jag har luktat på och smetat på min hud är två stycken body butter. 

Beskrivningen på hemsidan säger: "Mycket näringsrik, återfuktar och gör huden mjuk och silkeslen. Perfekta lösningen för torr hud." Det kan jag verkligen skriva under på! Konsistensen är ganska fast, men så fort du får den i handen smälter den till en härlig lätt olja. Det är lätt att smörja ut och doften på båda är behaglig. "Royal Touch" luktar svagt av kakaosmör och "Rose Pampering" har en lite mer tydlig lukt av just ros. Huden blir verkligen silkeslen och passar perfekt på en torris som jag. Innehållet hurrar jag också över! :)

Naturalis har ju en rabattkod för dig som använder Ekoappen. Kika där om du är sugen på att testa dessa body butters eller andra härliga produkter för hud och hår. 
 

Läs hela inlägget »

Fest på gång? Joanna Svärd är en skönhets- och ekonörd som med varm och positiv personlighet förgyller din dag. 

"Bröllop, vardag, fest och som kreativ makeupartist vid fotograferingar, visningar och event. 

Jag tipsar om produkter och delar med mig av bilder från mitt jobb som ekologisk hår- och make up artist.

Ska du gifta dig - boka mig idag!"
 

Läs hela inlägget »

Blogg om ekoföretag, inspiration, 

tester & mycket mer.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

-

Etiketter