I slutet av maj gifter jag mig med mannen i mitt liv. Så därför har jag påbörjat vägen till bröllopshår hos Bruns Frisörer i Malmö och Lund. 

I grunden är jag klassisk svensk råtta. Jag slutade färga med konventionella färger för drygt fem år sedan. Sen dess har jag bara använt örtfärger för hemmabruk. Det har fungerat ganska bra. Inga dramatiska superskillnader, utan bara lite uppfräschning liksom. Men nu kände jag att det var dags för ett proffs att tag i barret.

Min önskan är att så giftfritt som möjligt ändå gå åt ett lite ljusare håll igen, tänk Strawberry Blonde/Caramel Blonde och gärna en balayage för att det ska kännas naturligt. Eftersom jag har en massa örtfärg i håret sedan innan, så är det lite trixigare att få till såklart.

När jag kom till urgulliga Nanna på salongen i Malmö, började hon med att göra en detox på mitt hår. Efter att vi tillsammans bestämt att vi skulle börja försiktigt, så gjorde hon några uppljusande testslingor på frihand. Den blekningen är dammfri och är en blekning från Farouk där man uteslutit de skadligaste kemikalierna. Resultatet blev bra och såg ut som solkyssta slingor som smälte in bra i det övriga håret. 

Efter slingorna satte Nanna en ljusbrun örtfärg med lite rött i, för att ge en jämnare färg på hela håret. Allt avslutades med uppklippning för att trolla fram mina lockar mer. Håret fick en fin naturlig uppräschning och lockarna faller mycket finare än innan. 
 


Jag har använt Bruns Products schampo och balsam, samt hårsufflé under några år. Jag tycker verkligen att de är de absolut bästa ekologiska och naturliga hårprodukterna som finns på marknaden! De stöttar håret och är lätta att använda. När jag kom hem från Malmö bestämde jag mig även för att investera i deras Hårmask No. 22. Jag hade läst recensioner som var helt fantastiska och tänkte att de nog måste överdriva. Men när jag stod där i duschen och sköljde ur hårmasken, var jag själv helt lyrisk. Håret kändes så där lent när man har använt den där llla tuben i den syntetiska hemmahårfärgen (som jag slutade använda för länge sen ju).
 

Bruns Products är alla jättedryga och räcker länge. Jag tvättar ju bara håret var 4-5:e dag, så mina hinner faktiskt till och med bli gamla innan jag använt upp dem. Men de är verkligen värda sitt pris och gör skillnad på håret. Se till att köpa provflaskorna först, för att hitta rätt schampo och balsam också. Det är verkligen skillnad på de olika sorterna, alla hår fungerar ju inte likadant. 
 

Tidigare har jag ju berättat om att mitt hår lever sitt egna liv. Det finns ingen logik i hur det beter sig olika dagar. Samma rutin kan te sig så himla varierande i resultat. Men jag måste säga att min klippning och färgning tillsammans med de nya hårvårdsprodukterna faktiskt har gjort ett rejält lyft för mitt bångstyriga hår. Det har mer liv, är mjukare, lockarna är finare och det är mer styrsel på det. 
 

Så jag kan verkligen rekommendera ett besök på Bruns och att testa deras produkter! Nu längtar jag jättemycket till nästa besök, när vi ska ta oss ett steg närmre min bröllopsfrisyr. 

❤ ❤ ❤

Dessa är de produkter jag använder hemma:

Läs hela inlägget »

Lindroos har ett stort utbud av ekologiska produkter och försöker ständigt hitta produkter som kan vara till bästa hjälp för dig som konsument oavsett vilket behov det här. 

I vårt sortiment finns allt från ekologiska livsmedel och kosttillskott till ekologisk och fairtrademärkt choklad och lite till.

Läs hela inlägget »
Etiketter: grossist choklad hälsa

Har du beställt din gran ifrån Smålandsgran än? :D

Du slipper släpa och dra på tunnelbanan eller spårvagnen, smutsa ner bilen eller dina kläder. 

Julgranen levereras direkt till dörren. Tusentals nöjda kunder har redan testat oss. Beställ innan 19.00 för leverans nästa dag (se valbara datum i kassan). Endast frakt på 95 kr tillkommer oavsett längd, zon eller antal produkter.

Se alla orter vi levererar till på hemsidan.

Läs hela inlägget »
Etiketter: hemmet jul gran

Har du någon av alla Ekelunds vackra textilier hemma? Perfekta julklappen till den medvetne! <3

Vardag och fest.
Form och funktion.

Välkommen till familjen Ekelund. Hur ska ett varumärke som funnits i hundratals år, fortsätta att tilltala den moderna människan – dagens konsument? Kanske är det en än större utmaning idag, när slit och släng är normen. Vi möts alla av ett överflöd av budskap och utbud, varje dag. Därför ställer vi på Ekelund oss den självklara frågan: hur fortsätter vi, ett familjeföretag med anor från 1600-talet, att hålla oss aktuella? Vi vet redan svaret.

Vi vet att vår kvalitetstextil och vårt varumärke med sina goda värden fyller ett syfte även idag. Människor värdesätter ett hållbart alternativ. Både idag och kanske i än högre grad i morgon. Företaget Ekelund kommer från Viskadalen, en bygd präglad av envishet, sammanhållning och entreprenöranda. Eftersom tillverkningen sker hos oss här i Horred har vi full kontroll på varje led i produktionen. Vi vågar stå för kvalitet, hållbarhet och förnyad tradition. När vi kombinerar dessa värden med ett samtida uttryck och sortiment som ligger rätt i tiden, får vi produkter som hittar en naturlig plats i människors vardag.

Våra produkter hjälper till att skapa vackra och älskade hem - vi skapar hemlängtan.

Erbjudande: 15% rabatt på ett helt köp. Koden finns i Ekoappen.

Nya återförsäljare: 10% rabatt på första ordern.
Kontakta Johanna Ekelund: johanna@ekelunds.se

Läs hela inlägget »

Du har säkert redan upptäck Happy Green, men du får tipset ändå. :D

Happy Green har bara produkter som är bra val på ett eller annat sätt. Alla livsmedel är ekologiska och skönhetsprodukter är antingen certifierade eller helt naturliga. 

Vi jobbar bara med produkter och leverantörer som är hållbara för miljön och människan.

Erbjudande: 
10% rabatt. Koden finns i Ekoappen.

Läs hela inlägget »

Älskar du giftfria produkter lika mycket som jag? Då ska du kika in hos ReEko! :D

ReEko är en webshop som noga väljer ut sina produkter med största möjliga hänsyn till miljön. Allt för att du som kund skall kunna känna dig trygg med vad du än hittar i vår webbshop.

Våra produkter är BPA-fria, våra tyger är ekologiska och färgerna i våra produkter är giftfria. Gummistövlar, nappar, badankor och bitringar är alla gjorda i naturgummi.

Vi får flera olika produkter från samma leverantör för att undvika onödig frakt och där med miljöpåverkan.

Vi skickar ofta  i begagnade kartonger (hela och rena såklart) erbjuder avhämtning för att spara på miljön.

Det vi satsar på mest i våran e-butik är:
•Leksaker
•Kök

Erbjudande: 
15% på hela sortimentet. Koden finns i Ekoappen.

Läs hela inlägget »

Går du i renoveringstankar? Spana in Ekologiska Byggvaruhuset. :)

Välkommen hem till oss!

Vi säljer byggvaror med få tillsatser och vi brinner för naturmaterial. I vårt sortiment hittar du linisolering, lerputs, äggoljetempera och mycket mycket mer. Vi ses!

Läs hela inlägget »

Ska du köpa eko frukt och nötter till jul? Testa gebana!

Företaget gebana har funnits i Schweitz i 20 år men är för Sverige ett nytt företag som arbetar uteslutande med fairtrade och ekologiska premium-produkter tillsammans med små familjelantbruk världen över.

Vi hoppas på att kunna skapa långvariga relationer med kunder där vi tillsammans strävar efter en hållbar utveckling i de länder där vi är aktiva såsom tex Burkina Faso och Togo i Västafrika. 

Vi erbjuder genom vår webshop produkter som torkad mango, apelsiner, cashewnötter, dadlar och mandlar. I takt med att vi växer kommer vi att utöka vårt sortiment med fler fantastiska premium produkter på vår hemsida www.gebana.se. Genom att stötta fairtrade och ekologisk gör man ett aktiv val som spelar roll och det värdesätter vi på gebana högt!  

Erbjudande:
100 kr rabatt vid en beställning på minst 400 kr. Koden finns i Ekoappen.

Läs hela inlägget »

Helt nya How About Green är en online shop med ett ekologiskt livsstilskoncept. Har du hunnit upptäcka än?

Fokus ligger främst på Barn, Hälsa, Skönhet och Hem.

Hållbar elegans med harmoniska färger som lugnar och skapar en avslappnad atmosfär.

Vi jobbar med noggrant utvalda märken som grundar sig i en passion för produkternas estetik, kvalitét och utformning, kombinerat med ett medvetet tänk inom miljö, hälsa och etiska aspekter.

Öppettider:
Webshop 24h

Läs hela inlägget »

Har ni upptäckt Ekobarn än?

Hos oss finner ni endast det bästa produkterna för barn & baby. Alla våra produkter är ekologiska och 99% av våra kläder är GOTS-märkta. Det innebär hållbarhet genom alla led och att även personalen som syr kläderna har betald levnadslön och en trygg arbetsmiljö, inga kemikalier eller andra ämnen används i processen.

Vår målsättning är att hjälpa dig att handla mer hållbart. För vår framtid så vill vi förbättra världen och tillsammans kan vi göra det. Välkomna till vår värld av modern ekoshopping! 

Erbjudande: 
15% på ett helt köp. Koden finns i Ekoappen. 

Läs hela inlägget »

Blogg om ekoföretag, inspiration, 

tester & mycket mer.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

-

Etiketter