Hej

Det är många som frågar mig om hårfärgning på naturlig väg och om ekofrisör och därför bjöd jag in kära Anna Malm som driver Puremei att gästblogga hos mig och blev jätteglad när hon sa ja! Anna går nu även min utbildning till Hälso och livsstilsterapeut och har även öppnat tillsammans med sin syster Sarah en raw food bar Systramii med bara nyttiga juicer och maträtter i Borås! Om du vill följa Anna finns länkar längst ner 🙂

För ca 15 år sedan gjorde jag ett medvetet val. Ett val till att börja köpa mer ekologiskt. Mat, hygienartiklar, ja allt som gick.

Jag läste mig fram om kunskap i de böcker som då fanns som tex Äkta vara. Ju mer jag läste ju mer kände jag i hela kroppen en vibration. En vibrerade känsla  av att det är detta hållet jag ska gå. Kroppen ville ha renare mat. Genom att jag började inhandla allt eko som då fanns så började också hela min kropp må bättre och min hy strålade mer, dag för dag. Jag kände mig lättare och öppnare i själ & sinne. Wow känslan blev verkligen en evig kick.

Så, i samaband med detta började jag även arbeta med Davines hårprodukter i min frisörsalong. Ett italienskt märke som använder helt naturliga ingridienser. De har egna odlingar för forskning samt köper in många råvaror genom slow food (lokala lantmän) tex tomat, mandel & andra grödor. Hela tråden är ett biologiskt tänk för miljön. Allt görs med grön el med de bästa råvarorna. Företaget är Bicorp Certifierat vilket betyder att man gör sitt yttersta i alla led för människan och moder jord. Och detta är precis vad jag vill förmedla och stå för så blev såklart helt kär i Davines vid första ögonblicket.

Några år senare gjorde jag om hela salongen till en meditativ eko salong i design så man kunde känna känslan av trä, björktapet, natur och lugn. För att också visa vad vi står för & vill sprida. Med mjuk mantra musik så kunden kan landa från all stress och påverkan utifrån. Idag renoverar vi den till en mer designad stil för att visa att även en eko salong kan vara i en mer nytänkande känsla. Vi ändrade även Studio till Pure för renhet. Mei betyder vacker på kinesiska och detta klingade så vackert tillsammans. Låt Mei Ta Hand Om Dig. 

Vi erbjuder även Oway som är Italiensk och helt biodynamiskt. De skördar sina egna odlingar då månljuset står i rätt riktning. Och detta märke föll jag för vid vår första träff & känns fint att ha flera kärlekar i salongen. Vi har även Björk, närproducerat, veganskt & svenskt.

Idag är det så mycket kemikalier i våra produkter. Frisörer och deras kunder utsätts dagligen för hälso- och miljöfarliga ämnen i produkter som hårfärger, hårspray, permanentvätskor och schampo. Ett flertal studier visar att särskilt frisörer, som dagligen handskas med kemiska ämnen, drabbas av allergier, luftvägsbesvär och t o m fertilitetsproblem. Allt vi andas och tar på vår hud och i vårt hår kommer in i våra kroppar. Ca 80 % av dessa ingredienser kommer in i blodbanan och är något som din lever skall ta hand om. Resterande 20 % ligger kvar på huden och kan orsaka andra hälso- problem, som utslag, eksem, psoriasis och på sikt även hudcancer.

Mina hårfärger är ammoniakfria och så naturliga som det går. Oways färger är baserade på biodynamisk hibiskus, organisk perilla, fairtrade etisk dadel och illipesmör. Perilla örten skyddar och lugnar hårbotten samt fördröjer åldrande och skyddar mot fria radikaler. Deras blekning vårdar håret och innehåller även biodynamisk lavendelolja. Davines blekning skyddar håret mot inre skador samtidigt som det kan ljusa upp och tillföra c-vitamin. Även deras färger är rena & de har även en underbar örttoning som ger en otrolig glans & vård.

Detta känns mycket roligare att lägga i mina kunders hår. Även för oss som frisörer är detta en lugnare känsla att jobba med. Vi andas in kemikalierna & får även de på våra sköra små händer då vi arbetar i kundens nyfångade hår samt med styling produkter i. Det som är så skönt är att slippa de stickande dofterna och den svidande känslan på händerna som också var där då och då. Hårsprayerna som spred sina gifter i hela salongen.

Så för mig är det självklart att jag vill vara snäll mot mitt inre med en ren miljö och bidra för vår planets framtid och likaså värna om mina kunders inre.

Slopa miljöskadliga och hälsofarliga kemikalier i dina färger och förbättra din hälsa, det du spolar ut i handfatet och det du sätter i dina kunders hår. 

Genom att vi väljer eko och inte köper det som inte är eko så röstar vi. Vi röstar för en renare planet och en hälsosammare kropp. Det är en investering för din egna framtid. 

Anna Viresha Malm Ägare av Pure Mei & Systramii, en naturlig raw food bar i Borås

Jag är : Naturlig frisör – Raw Life Educator -Snart  Näringterapeut – Bloggare (Annaviresha.se) – Medium – Healing med vägledning.

Blogg : www. Annaviresha.se
Frisörsalong : Puremei.se
Rawfood café : Systramii.se

Din hälsoheroHälsaSkönhetUtbildning