Visste du att du att vitlök har massa hälsosamma fördelar i din kropp! Bland annat så kan den höja upp ditt immunförsvar men även få huden att stråla om du äter den!

Men först vill jag tipsa dig om tidningen Kurera där jag ger tips på det senaste inom skönhetsvärlden! Det finns massor med saker som kommer, vissa stannar och vissa försvinner snabbt igen! Jag har testat några olika hudvårdstrender på marknaden. Läs mer om det jag ger tips på här! 

Boosta huden med vitlök!
Nu när det är lite kyligare ute är det bra att boosta sig med vitlök, för det stärker upp hela din konstitution och hela din kropp men även huden!

Vitlök har massa hälsosamma fördelar! Det är rikt på inulin, ett växtfiber som både ger näring och hjälper till att stötta dina bakterier tarmen och i huden. Det är också laddad med allicin, som stöder ditt hjärt-kärlsystemet. Vitlök är även bra för att främja för en viktminskning.

Med dagligt intag av vitlök, kan du få följande hälsoeffekter:
-Reglera blodtrycket.
-Sänka kolesterol, både totalt och LDL (det “onda” kolesterolet).
-Sänka oxidativ stress och därav minska ner på takten på åldrandet i huden.
-Kan minska risken för kranskärlssjukdom.
-Kan minska “klibbighet” av dina blodplättar och minska aterosklerotisk plack, vilket bidrar till att förhindra stroke och andra hjärtproblem.

Vitlök stöder reningen i kroppen, en naturlig detoxifier. Den är också bra för att bekämpa en överväxt av icke önskvärda bakterier i tarmen vilket också påverkar om du har inflammationer i huden.

Hur kan jag använda mig av vitlöken?
Vitlök kan du ha i all mat! Det är bara din fantasin som sätter gränser! Gör gärna en shot med vitlök i eller varför inte en soppa!

Soppa är en underbar måltid nu till hösten! En mix av hackad färsk basilika, purjolök, vitlök och tomat och ett superbra sätt att ladda upp med grönsaker.

Grönsakssoppa 2 personer
Ingredienser
2 msk olivolja
1 purjolök, tvättas och skivas.
¼ gäng grönkål, tvättas och hackas.
1 msk hackad vitlök
1 liten kålrot, skalad och hackad.
1 selleri stjälk, hackad.
1 morot, skalad och hackad.
1 palsternacka, skalad och skivad.
1 st tärning grönsaksbuljong, helst jäst och sockerfri.
1 zucchini, tärnad.
½ tsk örtsalt
½ tsk peppar
⅓ dl olivolja
4 dl vatten eller efter grönsaksmängd.

Pistou smet:
2 msk vitlök
1 krukväxt med basilikablad.
3 msk ekologisk tomatpuré.
örtsalt och peppar efter smak.

1. Ta fram en gryta. Värm försiktigt olivolja på medelhög låg värme, lägg purjolök och grönkål, och koka 5 minuter. Tillsätt vitlök och koka ytterligare i 2 minuter på svag värme.

2. Tillsätt vatten, kålrot, selleri, morot och palsternacka och koka i 5 minuter. Tillsätt buljong och låt sjuda i 45 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

3. Tillsätt zucchini, och låt sjuda i 10 minuter tills de är mjuka.

4. Gör pistou: Medan soppan kokar, mixa vitlök, basilika, tomater, salt och peppar i en matberedare eller mixer till mos, tills den nästan är slät. Tillsätt oljan. Lägg in den i kylskåpet tills den skall serveras med soppan.

5. Rör ner 3 msk av pistou i den varma soppan. Tillsätt salt, peppar och mer pistou smak efter smak.

Smaklig måltid och en strålande hud!

Kram
Johanna – Din Hälsohero!

Din hälsoheroHälsaJohanna BjurströmLivet som JohannaSkönhetUtbildning