Hej, hoppas allt är bra med dig!

Förra veckan började jag skicka ut min fria utbildning från en ny portal och det gjorde att det var en del av er som tyvärr inte fick det.

Det blev lite förvaring då det numera står Holistic Health Academy och det står alltså inte Johanna Bjurströms fria utbildning länge som avsändare. Så leta gärna i skräpkorgen eller i din inkorg efter Holistic Health Academy om du har anmält dig till min fria utbildning sedan innan. 🙂 

Om du inte har anmält dig till min fria utbildning som kommer till din mail varje Torsdag kan du anmäla dig HÄR! 

Just nu är det många som går med förkylningar, då förskolorna har kommit igång igen och detta påverkar ju även hur huden mår. När man är sjuk blir huden också nedsatt. Då brukar jag rekommendera vitlök! 

Men först vill jag berätta att jag också är hudexpert på Ekoappen! Du får mer än gärna skriva frågor till mig! 

Hur kan vitlök få huden att stråla? 

Vitlök har massa hälsosamma fördelar! Den är rik på inulin, ett växtfiber som både ger näring och hjälper de goda bakterier att må bra i tarmen. Det är också laddad med allicin, som stöttar hjärt & kärlsystemet. Vitlök är även bra för att främja en viktminskning.

Men hur är det med huden, funkar den även där? 

– Ja, vitlök funkar även för huden! 

När du äter vitlök gynnar det dina goda bakterier i tarmen, vilket även kommer gynna till en bättre hud. Den har också renande egenskaper på blodet, vilket ger huden mer lyster. 

Du kan även lägga den på huden! 

Huden utsätts dagligen för angrepp, vilket kan göra att den åldras fortare. Genom att både äta vitlöken och lägga den på huden, maxar du dess effekt! 

Vitlök reglerar bl.a. hudens pH-värde och återfuktar en torr hud och kan även normalisera överaktiva talgkörtlar. Den har renande effekter på huden och den förbättrar hudens blodcirkulation, vilket i sin tur ökar syresättningen av hudens vävnader. 

Mask

Ingredienser:


Mixa eller mosa vitlöken med en gaffel. Blanda sedan vitlöken med leran och honungen. Avsluta med att droppa/spraya i rosenvatten tills det blir en jämn och fast smet. Använd dig av en pensel och applicera ut den över hela ansiktet och låt den sitta på under 15 minuter.

Obs! Lägg den inte nära ögonen, det kan rinna och bli irriterande. Är du känslig applicera i armvecket 24 h för att testa så du inte reagerar på den. 

För mer tips om skönhet och hälsa följ mig gärna på Instagram 

Snart är platserna slut på erbjudandet på Hälso och livsstilsterapeut utbildningen! Den 30 september går 50% rabatten ut! Garantera din plats om du inte redan har gjort det! 

Ha en fin fortsatt vecka!

Kram
Johanna – Din hälsohero! 

Din hälsoheroSkönhetUtbildning