Linsgryta med quinoa, superenkel och god!

Recept för 2 portioner:

Ingredienser:

-2 port quinoa

-1/2 gul lök

-1/2 msk olja

-1/2 vitlöksklyfta

-1/2 tsk curry

-1 msk tomatpuré

-200 ml kokosmjölk

-2 1/2 dl vatten

-1/2 grönsaksbuljongtärning

-1 dl torkade röda linser

-1/2 tsk sambal oelek

-125 g körsbärstomater

-salt

-peppar

-En bit ingefära

-1/2 kruka koriander

-kokosolja att steka i

Instruktioner:

1.Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.

2.Skala och hacka löken. Fräs den i kokosoljan i en gryta och pressa i vitlök och tillsätt ingefära, curry och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.

3. Koka linserna i en kastrull på sidan av enligt förpackningen.

4. Rör i kokosmjölk, vatten, smulad buljongtärning, och sambal oelek. Låt koka upp.

5. Lägg ned linserna i grytan tillsammans med de andra ingredienserna.

6. Dela tomaterna och vänd ner dem i grytan innan servering eller servera dem på sidan.

7. Smaka av grytan med salt och peppar. Servera grytan med quinoa, tomater och toppa med koriander.

Smaklig måltid!

Kram

Johanna- Din hälsohero

KostReceptSkönhet