Hej!

Jag tänkte jag ta upp hur magen och huden hör ihop, en nedsatt funktion i magen kan leda till problem med huden. Jag får en del frågor om huden och magen i tidningen Kurera, då jag är deras hudexpert och du kan skriva en fråga eller läsa mer här!

Huden är ditt största organ och dessutom ett av dina viktiga utsöndrings organ, precis som lever, njurar och lungor. Kroppen gör sig av med gifter och slaggämnen via dessa organ och huden är kroppens språk att tala om när den behöver hjälp. Det kan visa sig som akne, eksem, pigmentering eller förtidigt åldrad hud m.m. 

Stress, fel levene med dålig kost och för mycket kemikalier kan påverka huden negativt och kroppen så klart, allt hör ihop! Tarmens funktion och miljö är oerhört viktig för hur huden mår. En överbelastad tarm kan betyda en överbelastad lever och en överbelastad lever kan medföra en överbelastad hud. Då är det viktigt att avlasta kroppen från gifter både från utsidan och insidan. 

5 tips till en bättre miljö i tarmen och en strålande hud på köpet!

  1. Ät grön mat och juica, så tarmen få vila i perioder. Gör en juice av morot, selleri, spenat (grönkål om du har en tarm som klarar det), broccoli, ingefära och gurkmeja. Mildare juice för magen kan vara rödbetor, äpple, spenat och gurka. Ta bort snabba kolhydrater (ris, pasta och vete) och socker men även mjölk för en bättre miljö i tarmen. 

  2. Tillsätt probiotika och syrade grönsaker! Dessa hjälper tarmen att få en bättre miljö och ökar motoriken i tarmen. 

  3. Tillsätt bra fetter (ex avokado, olivolja, hampa, nötter) och drick ca 2 liter vatten om dagen (rör du mycket på dig kan du behöva mer vatten). Rörelse är viktigt för tarmens motorik, så hitta en motionsform som passar dig. 

  4. Tillsätt bra hudvårdsprodukter. Vi har tappat ca 35% av våra bakterier på huden och det är viktigt att bygga upp hudens immunförsvar och barriär och inte använda för starka syror eller liknande som kan förstöra hudens viktiga syra mantel och försvar. Vid en nedsatt hud kan bakterier lättare ta sig in och sätta sig på huden och skapa olika hudproblem.

  5. Glöm inte att tugga maten när du äter! Det ökar upptaget av näringsämnen och tarmen slipper arbeta extra hårt med osmält mat. 

Många som har problem med huden har valt att gå mitt Beauty Mastery Program Ett coachning program där du under 7 veckor får alla verktyg du behöver för en bättre och strålande hud! Du får även stöd i en Facebookgrupp och Q&A live en gång i veckan med mig! 

Ha en fin dag och ge nu magen vad den mår bra av 🙂

Kram 
Johanna – Din Hälsohero

Din hälsoheroHälsaKostSkönhet