Hej härliga du!

Hoppas att allt är bra med dig! 

I dagens inlägg tänker jag att vi fortsätter med ämnet mental träning och detta är något jag tränat och studerat under många år. Det är så underbart när man förstår att man kan se livet från olika glasögon och att det är ett val vilka glasögon man vill ha på sig, vilket leder till ökad energi och kraft! 

Men först vill jag dela att jag är så stolt över alla de fina ord jag får från mina elever. Varje vecka så har vi skrytfredag där vi skryter om saker som vi är stolta över och jag och älskar att se hur alla utvecklas och når sina mål <3 

Vill du veta mer om mina utbildingar kan du läsa mer här!

Öka din energi och får en snygg hud på köpet!

Hela kroppen hör ihop! Mår du inte bra psykiskt kommer det även påverka din hud negativt. Vid stress frisätts mer kortisol och adrenalin från binjurarna, som i sin tur påverkar signalsubstanserna, hjärnan, nervsystemet, hjärtat och tillslut påverkas hela kroppen. När nervsystemet är på ständig vakt kommer det även påverka cirkulationen och båda dessa system behöver ett flöde och en cirkulation för att fungera. När cirkulationen är nedsatt får huden mindre näring.

När jag var liten lagade man mina tänder med amalgam, som innehåller en hel del kvicksilver men även andra tungmetaller. Kvicksilver har en förmåga att omvandlas till Hg II och bli till en ånga. HG II går ner i tarmen och påverkar den negativt. Jag började få problem med matsmältningen och tillslut kunde jag inte äta någonting, då det gjorde så ont i magen. Efter ett tag påverkade det även andra organ och huden var full med akne och jag hade eksem på olika delar av kroppen. Det blev både en fysisk och emotionell stress. Jag tappade energi och livet kändes inte roligt länge. De negativa tankarna var där varje dag och jag blev till slut trött på mig själv, att hela tiden tänka negativt och må dåligt. 

Det påverkade inte bara mig, utan även min omgivning. Jag började fundera över hur jag kunde må bättre och därmed också tänka bättre tankar. Jag började förstå att allt hörde ihop.

Jag såg över min kost och tog bort det som skapade till mer inflammation (på den tiden var det inte vanligt att man pratade om inflammationsbildande kost), och jag började med att ta bort allt det vita (socker, vete och mjölk) och lade till mer grönsaker på tallriken. Jag fick bättre resultat direkt och magen och huden blev bättre och mina tankar blev klarare och jag fick mer energi. Men blev inte fullt bra, då kosten inte var mitt grundproblem. Så länge kvicksilvret fanns kvar så kommer jag ha en känslighet och en nedsättning i min tarm. Kvicksilvret hade bl.a. skapat intoleranser och det påverkade även mina signalsubstanser, då vi bildar 95% av vårt serotonin (må bra hormonet) och 50% av vårt dopamin i tarmen. När jag stärkt upp kroppen ett tag med rätt näring och kost, började resan med att sanera 10 amalgam fyllningar.

Det tog mig nästan 2 år att ta bort alla, men det var det värt. Idag har jag inga problem med magen och huden och mina tankar är klara och för det mesta positiva.

När jag fick mer energi började jag grotta ner mig hur kroppen fungerar ur ett holistisk synsätt. Jag började identifiera och ifrågasätta de tankar jag hade, som orsakade att jag inte mådde bra. Jag började se mig själv från sidan och titta på vad jag själv kan förändra till det bättre. Jag kan inte ändra på någon annan, men mig själv kan jag förändra!

Genom att förändra min inställning till mig själv och min omgivning, så förändrades mycket! Jag lärde mig att jag själv är hindret till att jag inte mår bra. När jag förändrade mitt eget sätt att vara och tänka på och hur jag upplevde upplevde min omgivning på, fick jag mycket mer energi, kärlek och glädje i mitt liv.

Övningar som ger dig mer energi och skönhet!

1. Uppdatera ditt umgänge- ta bort rutten frukt!
Energi, skatta och livsglädje bör stå på din må bra lista varje dag. Ofta är det energitjuvar som tar kraft i från dig. Om du har någon i din närhet som tar mycket energi av dig, fundera på följande: 

1. Mår jag bra av denna relation? Vad händer med mig när jag umgås med hen?

2. Hur mycket energi tar personen av mig? Hur kan jag påverka att hen inte tar min energi? Vad är lösningen?

3. Vad skulle jag vilja lägga min energin på i stället?

Det första svaret du tänker på är oftast rätt. Även fast det kan kännas jobbigt att behöva göra en förändring eller avsäga sig vänskapen med denna personen. 

Din hälsoheroHälsaSkönhetUtbildning