Österrike och alperna är en av de mest häftigaste upplevelserna jag har gjort. Det är inte den första gången jag varit i alperna, men den mest fantastiska!

Jag tog mig från Rovinj i Kroatien via Verona i Italien och hämtade upp kostymen vidare till Innsbruck i Österrike. Det var en lång väg men det gick helt ok! I Innsbruck sov jag över på ett hostel som var helt ok och till och med lyckades jag hitta god veganmat!

Nästa anhalt skulle bli Hallstatt som ligger 3,5 h bilväg från Innsbruck. Jag var där för 2 år sedan och jag bara måste besöka det igen!

Innan jag åkte in i Hallstatt åkte jag förbi Leogang där världsmästerskapen i downhill hålls.

Mycket häftigt och önskade att jag hade min downhill cykel med mig. Det får bli nästa gång ?

Jag älskar verkligen Hallstatt! En mer vackrare stad får man leta efter. De utvinner salt ur berget och det är ett oerhört gott salt. Människorna som bor i staden har så fin hud och de är alldeles släta från alla mineraler från saltet de äter och antagligen badar i. Du måste bara åka dit!

De kunde till och med göra grillade grönsaker med sallad till mig på lokalkrogen!

När det var dags att sova googlade jag upp ett hotell som låg en bit utanför Hallstatt och upp i bergen. Mycket fin utsikt och låg i sängen och kollade på bergstopparna, så rogivande! Nätet funkade inte heller så passade på att vila upp mig ?

Dagen efter bestämde jag mig för att utmana mig själv. Jag är oerhört rädd för höjder och mina barn brukade reta mig när de hade våningssäng när de var små och jag tyckte det var läskigt att gå upp i den. Då förstår ni på viken nivå det är 😉

Jag har ju faktiskt tränat med tiden och utmanat mig, dels 3:e högsta huset med gla gov 475 meter över havet men i vintras tog jag mig även upp i världens högsta hus Burj khalifa i Dubai som är 828 meter (fick dock inte åka upp ända upp). Så visst utmanar jag mig hela tiden ?

Nu hade jag bestämt mig för att åka upp till 2100 meters höjd, nu eller aldrig!

Det krävdes 2 linbanor för att komma upp till den höjden och över förväntan gick det bra. Det kändes mer som att flyga, då det nästan blev overkligt högt.

Lite otäckt var det dock när det svajade till.

Det som var det mer utmanande var när jag kom upp på toppen. Det var stup lite var stans!

Resan upp och stå vid kanten gjorde att jag blev hungrig ?

De hade en restaurang här uppe och jag beställde en jättegod sallad och tillsammans med utsikten var det magiskt!

För den som ville utmana sig ytterligare kunde man gå ut på de så kallade 5 fingrarna, som bestod av 5 grenar som gick ut utanför berget som balkonger med glasgolv. Min Fredrik vågade sig ut!

Det får bli en annan gång för mig, har redan utmanat mig tillräckligt ?

Resan ner tog ca 40 minuter och bilresan skulle nu fortsätta till goda vänner och kollegor utanför Wien.

Magisk bilfärd bland bergen mot Wien och det tog ca 4 timmar men så underbar väg.

Dock är det svårt att hitta bra mat i alperna och hade laddat upp med juice längs vägen.

Väl framme hos Mia och Gert så åt vi god rawfood middag som bestod av raw taco. Receptet gittar du här!

Det avslutades med en raw havtornspaj som var jättegod!

Mia är superduktig på rawfood! Jag skulle nu stanna här under några dagar och jag älskar att få vara med andra homeopater och det blev mycket härliga dagar!

Vi åkte in till Wien för att studera en hudvårdsbutik/klinik där de har ekologisk hudvård tillsammans med näring.

Jag hittade även det fantastiska märket Esse där!

Jag kunde inte slita mig och så kul att se att de kommit så långt här nere med holistisk skönhet, inifrån och ut!

Det är ju det jag brinner för och därför vill jag utbilda hudterapeuter som har kunskapen att behandla olika hudtillstånd inifrån. Du kan läsa mer om utbildningen till Advanced Skin Therapist utbildningen här!

Det har verkligen varit varmt i Österrike och vi hade 36 C och det tog på krafterna! Vi gick till Simpley raw som är en jättegod rawfood restaurang mitt i Wien!

Jag åt clubsandwich och kunde inte bestämma mig vilken efterätt jag ville ha så det blev två! ?

Jag blev verkligen bortskämd och åt rawfood och fick till och med mitt egna recept zuccinipasta med avokadosås som Mia hade snappat upp som jag hade delat med mig några dagar innan. Du hittar receptet på min facebooksida – Johanna Bjurström Your Health Hero!

Glassen Mia gjorde var magisk och var gjord av frysta bananer och kakdegen i var gjord av dadlar, kakao och valnötter som mixats till en boll som sedan smulades ner i glasen tillsammans med lakritspulver. Så gott!

Mias underbara frukostar där hon mixade groddat bovete med avokado och hallon var så goda och jag stod mig länge på dessa!

Vinkade hej då till mina kära vänner och nu skall resan gå vidare till Prag! Mer om det i nästa inlägg!

Vill du ha mer tips på skönhet och hälsa följ mig gärna på Instagram @johannabjurstrom där jag dagligen lägger upp tips och inspiration!

Ha en fin helg!

Kram

Johanna -Din Hälsohero

HälsaJohanna BjurströmLivet som JohannaReceptSkönhet