Hej! 

Hoppas att du allt är bra med dig! Själv bor jag och min familj i kartonger och vi har precis kommit in i vår nya lägenhet! Men snart är vi ordning och back on track! Längtar tills det är klart! 

Idag tänkte jag skriva och ge tips på hur du kan ha en lyxig spa dag hemma! 

Men först vill jag dela med mig om en jättebra julklapp som ger dig massa kunskap om hur huden fungerar och hur man bäst sköter den och vad man kan göra vid olika hudtillstånd. 

Så här gör du en mysig spa dag hemma!

Jag tycker att det är extra viktigt att ta hand om sig i dessa tider, för att komma ner i varv och minska på stressen. Stress gör att immunförsvaret sänks. När du slappnar av och ger dig själv kärlek kommer kroppen att tacka dig. Så varför inte göra ett eget hemma spa! 

Så här kan en spa dag se ut:

För att komma ner i varv kan du börja med ett lugnt yoga pass, som du lätt kan hitta på youtube för att träna hemma framför tv:n. 

Efter det tappar du upp vatten i badkaret och medans du väntar tänder du ljus och börja med att massera fötter och händer. 

Lägg dig sedan i badet och börja peela ansiktet med bikarbonat, så kommer du vakna upp med lyster i huden dagen efter. Vät ansiktet lite grann och peela med bikarbonat och undvik ögonen, då huden är tunnare där. Låt den ligga på under en minut för att sedan skölja bort den. 

Lägger sedan en mask som du redan förberett innan. Du blandar 2 msk honung, 1/2 kokosmjöl, 1 msk olivolja och 3 msk carob till en jämn smet. 

Applicera med en pensel eller med fingrarna jämt över ansiktet och låt verka 15 minuter. Skölj sedan av med vatten (är du känslig, testa gärna i armvecket under 24 h innan du sätter den på ansiktet).

Fortsätt sedan med håret och massera in hela håret med avokadoolja och låt vänta i 15 minuter för att sedan tvätta ur det med ett milt och ekologiskt schampo. När du ligger där i badet och njuter, passa även på att dricka en grön juice som du även den har förberett innan. Det är viktig att även stärka upp huden från insidan 🙂

Recept på en grön juice:

1 grapefrukt

2 mogna avokado

1 mango

1 stor broccoli

1 påse spenat

1-2 dl vatten

Gör en större sats på en gång så har du som mellanmål till dagen efter eller senare samma dag. 

När du är klar i badet gör du dig en grön sallad och äter till lunch och avsluta spa dagen med relax i soffan, där du mediterar, läser en bok tillsammans med ett gott grönt te. 

Njut och ha en fin dag! 

Kram

Johanna- Din hälsohero

HälsaSkönhet