Jag önskar alla ett gott slut på året 2017  – som var startskottet för det Stora Transformationen in i Nya Tiden. Det fortsätter under 2018 och fram till 2022, så nu sker det extra mycket. Här beskriver jag min syn på detta – med både tillbakablickar och visioner för vad som ligger framöver.

2017 – som innebar att en massa slöjor rycktes bort och mycket kom upp i dagen! Tack vare Sociala media finns en alternativ granskning och information kommer fram på ett sätt som aldrig tidigare existerat. T R A N S P E R A N S är det nya. Det innebär också att man får stå till svars för sina handlingar, ansvar och ärlighet är på väg tillbaka.

#metoo rörelsen ser jag som startskottet för slutliga uppvaknandet av den Feminina Själskraften, och därför kommer förändringarna att gå ännu fortare nu. Den Feminina energin vaknar nämligen hos både män och kvinnor, och den behövs innerligt för Yin-yang balansen i en Yang-dominerad värld. Se förklaring nederst.

Således är det inte en “kvinnlig” angelägenhet – men det kommer att ha mkt stor inverkan på oss kvinnor – våra egna liv. Det har redan haft det för väldigt många! 😍

Den tysta Revolutionen

Men framförallt kommer det att förändra världen. Vi är mitt inne i Den Tysta Revolutionen… Den som kommer inifrån, för att många gjort och gör ett stort inre arbete.  Som både män och kvinnor deltar i, sida vid sida. Tillsammans 💕

Den Tysta Revolutionen som plötsligt bara händer, och alla ser sig om och undrar vad som hände – egentligen.

Jag skrev om detta för sju år sedan i boken “Finn din energikod” (2010, senare pocketen “Höj din energi”):

Uppvaknandet har varit i görningen ett bra tag nu. Många är redan på gång, vare sig man kallar sig sökare eller finnare så är en mycket stor och stark rörelse på gång. Kalla det ett nytt 1968 om du vill för det är ett av många kollektiva uppvaknanden där internets första genombrott runt år 2000 är en av de större vändpunkterna. Men detta uppvaknande blir ingen vild revolt på barrikader för det hjälper inte att slåss mot något. För nu handlar det om den inre revolutionen. Så på insida, så ock på utsidan. 

Det som gäller är att verka för det som du vill åstadkomma. För om du går emot något så ger du det bara mer kraft. Gör inte det utan lägg din energi där du önskar en förändring: 

  • Gå dit och i den riktning som du vill skapa, den nya värld som vi nu gemensamt skapar.
  • Engagera dig i nätverk, rörelser och företag som driver det du tror – för det är där vi får en väldig förstärkningseffekt. 

Vi mitt inne i något helt nytt, som vi aldrig tidigare skådat. Och vi är bara i början av det. 

Ta tid att gå inåt

Vi är alltså inne i en av de mest omvälvande skiftena på över 2000 år. Vi ska göra samma omvälvande process som industrialiseringen, men då hade man hundra år på sig – och nu sker det på 10-15 år, Inte konstigt att det går hisnande fort. Att en timme numera går på en halvtimme… Och det enda konstanta ett bra tag framöver är just – ständig förändring. 🌀

Därför är det viktigt att varje dag dra sig inåt i meditation, yoga, mindfulness, Happy Heart-träning etc – för att grunda sig och fylla på. Behålla sitt center. 💠 Det är viktigt att stärka kraften inom sig då att man orkar och räcker till på utsidan.

Fyll på med god näring och vårda en hälsosam och balanserande livsstil. Ta tid i ensamhet, för det är oerhört stärkande – speciellt i Naturen. Motverka splittringen genom att göra och fokusera på en sak i taget. 🍃🙏🏻

Introvert har gått från ett skällsord till ett honnörsord…

Transformationen som sker fram till 2022 går inte att avhandla på ett par meningar. Men nyckelord blir:

  • Sanning, Läkning
  • Paus/vila, Självläkning
  • Förlåtelse för att gå vidare
  • Välja sida, take action
  • Dematerialisera & förenkla
  • Miljö & medvetande och
  • KÄRLEK. 💖💕

Den mänskliga helhetssynen

Mycket av detta skrev jag om redan 2003 i boken “HQ – holistisk Intelligens – Den mänskliga helhetssynen”:

HQ-boken gavs ut för 14 år sedan, och tog upp bl a Klimatförändringen – men då var i princip ingen medveten om det eller intresserad av det…

Nu pågår det största paradigmskiftet i synen på människan och vår verklighet på över 2000 år. De flesta och största förändringarna har skett under de senaste 20–30 åren och nu går det snabbt. Det går så fort att vi inte ens har ord för att kunna beskriva allt det nya.

Den mänskliga evolutionen spränger gränser och tar oss in i en ny tid. Hierarkier, gränser, barriärer och makt hör till det gamla medan det nya står för samverkan, interaktion, personligt ansvar och delaktighet. Till synes motsatta aspekter möts och förenas i en tid som kan beskrivas som både kaotisk och pressande men samtidigt väldigt kreativ.

Den nya tiden innebär att vi tar ett större personligt och medmänskligt ansvar. Människans utmaning är att ge sig själv motivationen för sin egen existens. Det är också att skapa goda förutsättningar för oss människor, djuren, växterna och de andra livsformerna på jorden. Det kan inte längre handla om pengar, makt och prestige utan mer om frågor som ligger närmare oss människor – sammanhållning, samarbete, enighet, personlig utveckling, mening och kärlek. Materialismen ger ingen näring för själen. 

Den mänskliga kraften är den största outnyttjade potentialen och den ligger där och väntar på oss. Mänsklighetens hopp står till den medvetna människan. Det är först när vi formar våra värden och utvecklar vår personliga förmåga som vi blir individer. Innan dess är vi en i mängden och följer andras värden. Alla människor har förmågan att starta denna process av mognad och individualisering.

Med våra tankar och en ändrad syn kan vi skapa en annan värld. Det är upp till oss att välja handlingar och väg.

Tillsammans gör vi skiftet! Men vad som sker beror på vilken väg vi väljer nu, för aldrig tidigare i världshistorien har den enskilda människan haft större inflytande på utvecklingen än nu.

Vår enda räddning nu är uppvaknande, sätta ord på vad som sker – som #metoo rörelsen gjort – och börja tala och agera lösningar. Sluta droga ner oss, vakna och använd vår potential. Kliv fram – lev i din kraft! Vi har inte så lång tid på oss nu… #maketheshift #2018bethechange #2022nowornever

Med 2022 – Now or Never menar jag att vi nu under 2018 behöver välja sida. Rädsla eller kärlek, dödskrafterna eller Livskrafterna, Kriga mot det sjuka eller stärka självläkningen etc…. Det står och väger fortfarande, och endast genom att använda vår rösträtt via pengarna kan vi ändra detta. Det brådskar nu. Men det är fullt görbart om tillräckligt många sätter fokus på det!!

 Jag känner god förtröstan och gott hopp om 2018!  ✨🌸

Jag önskar dig ett gott slut på 2017 och ett Gott Nytt År!

Dr Sanna Ehdin

.(vill du läsa o min bakgrund, klicka på mitt namn nederst)

Yin-Yang

Yin- och yang-symbolens ljusa fält representerar solen (yang) och det mörka fältet representerar mörkret eller månen (yin). Yang är som en man och yin är som en kvinna. De symboliserar motsatt energi, och därmed skapas en laddning mellan dem. Yang anses vara det aktiva och dynamiska, medan yin står för vilande och reflekterande.

Men yin och yang anger inte bara två motpoler utan också hur den ena kan övergå i den andra – för yang kan inte växa utan yin och vice versa.

Man kan även se yin- och yang-symbolen som att det mörkaste också har något ljust (positivt) i sig och att det ljusa har något mörkt (eller negativt) i sig. Det är aldrig endast det ena eller det andra utan allt existerar i balans i förhållande till vartannat.

Dr Sanna Ehdins blogg