paprike

 

Ja, du hörde rätt!

Ett vanligt missförstånd är att raw food måste vara kall, så är det inte. Raw food handlar om att bevara näringsämnena i maten, därför ska den inte hettas upp över 42 grader.
42 grader är ganska lagom, “vanlig” tillagad mat äts ju inte vid 100 grader, utan man väntar tills den svalnat. Speciellt nu i vintertider när det börjar bli kallare så känns det alltid skönt att få något varmt i sig. Jag brukar dricka mycket te och buljong, men ibland kan det vara gott med något lite matigare.
Här är recept på en varm och mustig motrot- & pumpasoppa.

Ingredienser:
2 morötter
1/2 pumpa
1/2 zucchini
Kryddor:
vitlök
ingefära
spiskummin
finhackad koriander
pressad lime
virgin kokosolja
Topping:
hackade cashewnötter
färskmald svartpeppar
Gör så här:
Finriv morot, pumpa, butternut squash och zucchini. Lägg i en gryta, och krydda med de färska kryddorna.
Efter det täcker du allt med ca 40 gradigt vatten och lägger på ett lock. Detta gör du för att grönsakerna ska mjukna något, det tar ca 10 minuter.
Mixa soppan slät. Du kan använda en stavmixer eller blender, jag föredrar blender då det lätt kan skvätta när man använder stavmixer.
Avsluta med kokosolja. Här kan du ta efter smak och tycke, men det är bättre att börja försiktigt och sedan ta mer om du känner att det behövs. Kokosoljan hjälper till att få det krämigare, men du vill inte att det ska kännas oljigt. Smaka av med mer kryddor och pressa i citron eller lime. Vill du ändå ha soppan tjockare så kan du ha i avokado.
Toppa med hackade cashewnötter och svartpeppar!

Kram
Johanna

Okategoriserade