Bindvävsbloggen

Välkommen till Bindvävsbloggen med reflektioner och fria tolkningar om hur kroppen tänker och varför den har skapat det vi upplever som problem. Som i varje problemlösning så är det såklart bäst att sätta sig in i varför något har uppstått. Ofta har kroppen skapat situationen utifrån en anledning som tidigare varit osynlig för oss. När vi väl kan se anledningar så förändras utgångsläget.

Bloggarens namn är Magdalena Andersson, hon har praktiserat YogaMonks sedan 2011 och på det viset lärt känna bindväven i sin egen kropp samt hållit i yogaklasser sedan 2016. År 2018 utbildade hon sig till Fasciaterapeut och öppnade Bindvävskliniken i Göteborg. Med den här bloggen så delar hon med sig av personliga reflektioner om hur kroppen beter sig och hur den använder sig av Bindväv för att läka och/eller ställa saker och ting tillrätta.

 

Det magiska med bindväv

Bindväven är komplex, den går in i varje cell, samtidigt som den går över till senor och ligament, den består av samma komponenter men i olika proportioner och har därför många olika ansvarsområden. Det magiska är att den kommunicerar med allt i hela kroppen.

 

Hjälp kroppen att hjälpa sig själv

I bloggen delar hon med sig av reflektioner och insikter om allt som har med fascia och bindväv att göra: balans, tryck, nervsystem, hyaluronsyra, sportprestationer, glideffekt mellan muskler, rörelseapparat, smärta, immunsystem och mycket mer.