Nedan får du tips på 5 olika retreats som kommer äga rum i vår.

1. Mundekulla – Isbad med Wim Hof-metoden

Detta retreat leds av den WHM certifierade coachen Björn Karlsson. Han kommer att lära ut kunskap om Wim Hof – metodens 3 pelare: andningsteknik, köldexponering och mindset/engagemang och du kommer få reda på hur du kan använda syre och kyla för att optimera både kropp och själ. Du kommer också få kunskap kring den underliggande fysiologin, meditation, näring, fysisk prestationsförmåga, stresshantering, mentalt mindset för fokus etc. Mundekulla har vackra och lugna omgivningar och erbjuder mindfulness, yoga, retreats och festivaler. De serverar till största delen växtbaserad, ekologisk och närproducerad mat. 

När: Den 14 –16 april 2023
Var: Mundekulla som ligger i Kalmar län.
Kostnad: 4900 kr för kurs, boende och mat. 
Läs mer här.

2. Framgångsgården – Breath and Yoga retreat med Samuel Svärd

Genom andetagets kraft kan vi utforska fantastiska tillstånd. Samuel kommer att guida i breathwork sessioner som ger oss kontakt med oss själva på ett fysiskt, mentalt och andligt plan. Samuel är certifierad Breath guide och är en trygg space Holder som har utforskat olika discipliner inom meditation, self inquiry och breathwork. På Hale i Stockholm håller han flera breathworkspass i veckan och han har regelbundna helgretreats.

Detta retreat kommer att äga rum på Framgångsgården som ligger i Hävla, omringat av vacker natur. Under djupa och närvarande breathwork sessioner kommer vi att andas in skogens välgörande luft. Vi kommer att praktisera yoga som är anpassat för nybörjare likväl som erfarna. Vi kommer under en del av tiden praktisera helig tystnad för att vara närvarande med oss själva och naturen. Det kommer även finnas tid för socialisering och egentid. För den som är modig kommer det att erbjudas workshops i isbad, där vi kommer att lära oss en teknik för att klara av att vara helt avslappnade i 3 minuter i iskallt vatten. På gården finns även varm jacuzzi.

När: Den 30 mars – 2 april 2023 och fler datum.
Var: Framgångsgården i Hävla som ligger nära Norrköping.
Kostnad: 3990 kr för kurs, mat och boende.
Läs mer här.

Läs också: 3 sätt att komma igång med yoga

3. Frötuna Retreat – Skrivdagar på Frötuna, med yoga om du vill

Detta är något för dig om du har en plan för ditt skrivande och önskar sammanhållna stunder av tid där du kan hitta ett flöde. Du får möta andra skrivande människor och har möjlighet att starta dagen med yoga och du får vara med på en meditation innan middagen. Du får också feedback på din text. Skrivdagarna leds av Elisabeth Croneborg som är dramaturg, skrivpedagog, manusförfattare, manuslärare och yogalärare. Gården är omgiven av rogivande natur. Här kan man känna inspiration för både kreativitet och återhämtning. Här finns vandringsleder och det finns bad, bastu, hamam och meditationsrum. De serverar närproducerad växtbaserad mat.

När: Den 31 mars – 2 april 2023
Var: Frötuna gård utanför Uppsala
Kostnad: 6500 kr för kurs, boende och mat
Läs mer här.

4. Framgångsgården – Fasteretreat: Lär dig fasta

Under detta retreat kommer du få lära dig allt du behöver veta om fasta. Fasta har tillämpats i olika kulturer i tusentals år. Om man fastar på rätt sätt stärker och reparerar det kroppen samt är ålders- och sjukdomsförebyggande. Förutom kunskap om fasta och hur man implementerar den i sin vardag så kommer du att få lära dig stresshantering och avslappning. Om du är van finns det möjlighet för fasta i upp till 2,5 dygn om du vill. Om det är din första gång kan det kännas extra tryggt att fasta i grupp där vi peppar och stöttar varandra. Under dessa dagar kommer du att kunna starta viktnedgång och nya hälsosamma vanor. Restorative yoga ingår i programmet. Framgångsgården ligger i vacker natur och vid gården finns en sjö och varm jacuzzi.

Retreatet leds av:

Sandra på Vita Funktionsmedicin som är utbildad Hälso & Livstilscoach, Funktionsmedicins Terapeut, Yogainstruktör och skogsbadsguide.

Lotta på OptimalBalans som är Kost- & Hälsocoach, Funktionsmedicinsk Terapeut och Fasteterapeut.

När: Den 4 maj – 7 maj 2023
Var: Framgångsgården i Hävla som ligger nära Norrköping
Kostnad: 4990 kronor för föreläsningar, boende och mat
Läs mer här.

Läs också: Andningen och diafragman

5. Högkänslighet Sverige – Energimedvetenhet – Lev ditt största liv

Djupgående kurs i energimedvetenhet. Detta vänder sig till dig som är högkänslig och har gått introduktionskursen (online) Första hjälpen för högkänsliga (tidigare steg 1 för högkänsliga) eller om du varit på Österlen och gått ett eller flera retreat hos dem tidigare. Som högkänslig känner du av stämningen i rummet, hur andra människor och djur mår. Du tar in skiftningar i energier som är runtomkring dig hela tiden. Du kan ibland ha svårt att känna om de är dina eller andras energier som du känner av.

Du får jobba med frågor och övningar för att låsa upp och frigöra mentala, emotionella och psykiska blockeringar. Detta ger en ökad medvetenhet som ger frihet, klarhet, glädje och tillit.

När: Den 26 juni – 30 juni 2023
Var: Vitemölla Badhotell, Österlen
Kostnad: Från 13 240 kronor beroende på vilken rumstyp du väljer. I detta ingår boende, mat och kursavgift för hela veckan.
Läs mer här.

Av Redaktionen

hälsameditationretreatyoga