Dermot Clemenger berättar för Ann Wilson i talkshowen “Wilson pratar hälsa” hur mycket dansen betyder för honom. Det är en sport som har format honom på många sätt.
– Att ha ett tjejigt intresse i en katolsk pojkskola på Irland lärde mig tidigt att bita ifrån och stå på mig. Ända sedan dess har jag gått min egen väg, säger Dermot.

Efter en otrolig karriär som tävlingsdansare turnerade Dermot jorden runt med dansshowen ”Burn the floor”. Hemma hos självaste Elton John uppträdde han en dag!

Tyvärr var det delvis ett diskbråck i ryggen som gjorde att Dermot Clemenger fick ställa undan dansskorna. Ryggoperationen var också en av de saker som tvingade honom till en livsstilsförändring år 2020.

– Man är ju i medelåldern och äter kanske lite för gott ibland. Men jag hade också rökt i 25 år, ett paket om dagen, och rekommendationen var att jag skulle sluta för att hjälpa ryggen läka. Så jag tänkte att det här är min chans, nu ska jag verkligen sluta. Substitutet för cigaretter blev småätande istället, säger Dermot.

Resan mot att få tillbaka sitt välmående och gå ner i vikt bestod mycket till av mer motion, power walks en timme om dagen. Ett klart tecken på hans stora beslutsamhet när han har bestämt sig för något!

– Det bästa var att jag fick mer ork och energi igen, inte att jag tappade i vikt, säger Dermot.

Programledare Ann Wilson är också noga med att tänka på sin kropp, och att både den och huvudet ska orka. Bland annat äter hon kosttillskott för rörlighet och smidighet.

– Jag hänger ju med de här som är 18-20 år och det är först när man ser sig i spegeln som man inser att man är lite äldre än hela det här gänget. För att orka hänga med måste jag tänka på att hjärnan ska hållas ung, och kroppen måste vara förberedd och tålig nog att ta alla de stötar som kommer framöver. Vi måste ge kroppen mycket omvårdnad och kärlek i vår ålder – så man orkar och håller hela vägen, säger Ann.

Vill du avsnittet med Dermot Clemenger? Du hittar det här: GLYC by Octean – YouTube

ann wilsonDermot ClemengerIntervjuOcteanWilson pratar hälsa