Den engagerande galan “En kväll för vår planet” är minst sagt mer aktuell än någonsin. Vi har kantats av en sommar av extrem högvärme och bränder runtom på vår planet som har skadat både naturen och djuren som bor i den. Galan belyser problem som klimatförändringar, skogsskövling, illegal jakt och andra hot mot vår otroliga planet.

– Det blir en kväll fylld av engagemang, skratt, tårar och fantastisk musik. Tittarna får även följa med på min resa till Kenya där jag på nära håll studerade det intensiva arbetet för att skydda det vilda djurlivet i området. Vi hoppas att vi under denna kväll får tusentals nya faddrar för att bevara vår planet, säger Anna Brolin.

När du blir planetfadder bidrar du till WWF:s olika naturvårdsprojekt och därmed stöttar vår planet. Under kvällen bjuds det på reportage från såväl Kenya som Grekland för att tittarna ska få olika skildringar över hur de olika hoten påverkar naturen.

Som om det inte var nog! Kvällen till ära kommer otroliga artister som bland annat Jill Johnson, Tusse , Loreen och Petra Marklund att göra oss sällskap och bjuda på en fantastisk show.

– Kampen för naturen, djuren och klimatet ligger mig varmt om hjärtat. Det känns både viktigt och väldigt roligt att få leda denna gala tillsammans med Anna Brolin, säger Danny Saucedo, artist och programledare.

Galan ”En kväll för vår planet” direktsänds torsdagen den 26 augusti 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Fotograf: Foto: Jakob Dahlström/TV4

Av redaktionen

Anna BrolinDanny SaucedoGalaTV4WWF