Berätta för oss, vem är Annica?

Min hemort är Hässleholm i Skåne där jag bor i lägenhet. Min familj består av mamma, pappa och en storebror. Jag blev 30 år nu den 7:e juni. Som person är jag utåtriktad, glad och ödmjuk.

Jag har alltid varit väldigt motiverad att lära mig nya saker och framför allt inom personlig utveckling och holistisk hälsa, som är mitt stora intresse. Hur vi kan stötta kroppen till självläkning och balans för att bli våra bästa jag helt enkelt. Vidare är jag en person som tycker om att ta ansvar och är väldigt engagerad i allt jag gör. På fritiden umgås jag med vänner och familj. Ett stort intresse är shopping samt träning och jag älskar att resa.

Läs också: Johanna Bjurström: “Jag hade hittat min plats. Jag hade en dröm!” 

Vad har du gjort tidigare i livet?

Jag har alltid jobbat med människor i någon form då jag älskar att få hjälpa människor att växa och utvecklas. Därav utbildade jag mig till förskollärare som jag även har jobbat som tills i februari 2022. Då slutade jag för att helt satsa på mitt eget bolag som hälsocoach. Jag har även jobbat inom omsorgen, butik och med andra funktionsvariationer såsom psykiska diagnoser, hörselskadade barn med mera. Som sagt så har jag alltid sökt utveckling och hur jag kan optimera för mig själv och för mitt mående, samt för andra. 

Hur kommer det sig att du bor i Spanien?

Jag har hela mitt liv älskat solen och den energin jag får från den, därav namnet på bolaget (Glowing Health with Annica, reds. anm.). När jag slutade på mitt fasta lärarjobb och kom att arbeta platsoberoende var det inte en fråga om om, utan när jag skulle befinna mig på varmare breddgrader. Två månader efter att jag hade slutat så åkte jag därför till Spanien. En annan detalj är att jag också ser solen ur ett hälsoperspektiv där alla solens strålar behöver lysa för att du ska uppnå en optimal hälsa och har du ett moln för någon av strålarna så har du inte nått din fulla potential och mående. 

Hur ser en typisk dag ut för dig?

  • 7:30 – Vaknar, skriver tacksamhetsdagbok och mediterar, dricker en smoothie och förbereder för dagen.
  • 8:00-9:00 – Promenad vid havet. 
  • 9:30 till ca 15:00 (väldigt varierande) – Pratar med intresserade hälsomedvetna, inspirerar inom hälsa och coachar klienter. 
  • 15:00 – Eftermiddagen spenderas oftast på stranden med sol och bad. 
  • 18:00 – Njuter av livet, god mat, promenader, vänner, kvällsmarknader och mycket mer. 

Hur hittade du utbildningen till hälsocoach och vad var det som lockade?

Jag har alltid varit intresserad av självläkning och personlig utveckling. Med en bakgrund av svår IBS och ångest gjorde att jag givetvis sökte ännu mer efter hur jag kunde hjälpa mig själv, då läkarna sade att man endast kunde symptomlindra. Jag sökte då efter naturliga metoder och hur man på bästa sätt kunde stötta kroppen till självläkning. Min dåvarande lärarkollega kände någon som hade gått en utbildning via Holistic Health Academy och tipsade mig om den. Jag bokade in ett så kallt upptäckarssamtal och kände direkt att detta var allt jag någonsin letat efter. Jag hade tidigare tittat på utbildningar som dietist, Mindfulnessinstruktör med mera, men kände att jag inte ville läsa så inriktat. Här erbjöds allt det i en utbildning med både kost, tankar, läran om kroppen etc. – ja man fick lära sig om kroppen ut en holistisk synpunkt där man ser till helheten och hur allt påverkar varandra. Jag hoppade på direkt!

Hur har utbildningen hjälpt din egen hälsa?

Den hjälpte mig att finna grundorsaken till mina symptom som bara var kroppens sätt att ropa på hjälp.

Genom att arbeta med dessa olika synsätt och se kroppen som en helhet har gjort att jag idag fått ett nytt liv med en hälsa jag aldrig ens trodde var möjlig. 

Hur har utbildningen hjälpt dig att leva som du gör nu?

Tack vare utbildningen kan jag nu befinna mig var jag vill men också få göra det jag älskar, nämligen att hjälpa andra att nå sitt optimala mående. Men också att jag själv idag mår helt bra och är helt symptomfri från både IBS, ångest, nedsatt immunförsvar, hudproblem och mycket annat som ofta påverkade och styrde hela min vardag och mina livsval. 

Vad vill du säga till andra som är sugna på att bli digitala nomader?

Det är livet! Att kunna vara platsoberoende och befinna sig vart man vill i världen när man väl vill, är det bästa jag gjort i hela mitt liv. Vänta inte!

Tror du att du kommer att stanna utomlands eller vill du rota dig i Sverige sen?

Jag åker tillbaka till Sverige nu till sommaren men kommer definitivt att köpa ett boende här i Spanien där jag kan leva och arbeta ifrån i alla fall när det är höst/vinter i Sverige. Solen, viben och livet här höjer hela min livsglädje och energi. 

Vad är ditt bästa hälsotips?

Ägna dig åt de du älskar för då kommer allt annat att bli bra och du kommer att må bra. Det kommer minska stress, sjukdom, negativa tankar – ja allt. Våga följa dina drömmar!

Vill du också utbilda dig inom hälsa och ta chansen att jobba vartifrån du vill i världen?

Boka ett Upptäckarsamtal hos Holistic Health Academy för att se om du passar som elev på någon av deras utbildningar.

Av Ninnie Wikström

digital nomadHolistic Health Academylivsstil