Månadspåsen MåBättre blev strax populär, då det var ”megadoser” det handlade om, och många fick en rejäl positiv skjuts av en dagsdos. Kunderna blev rejält mycket piggare och ”mådde bättre” – därav namnet.

Till slut måste man ha en återförsäljare och det blev livsmedelsaffären Strindbergsboden som började sälja månadspåsen i mitten på 80-talet. Affären låg faktiskt under Strindbergs våning på Drottninggatan i Stockholm. Idag ligger där en restaurang. 

Det satte fart på försäljningen, men fortfarande sköttes mycket manuellt. Månadspåsen fanns dessutom nu i olika varianter, en för barn, en för ”normala” och en mega-dospåse. Hanteringen blev komplex och tidskrävande. Vi kontrollvägde dessutom varje mindre påse, ungefär som IKEA gör för sina beslagspåsar. Tillverkningen av månadspåsen fortsatte dock in på början av 1990-talet under noggrann kontroll. 

Flytt till Strindbergsgatan

Nu hade Bättre Hälsa börjat expandera och vi flyttade 1990 från en källarlokal i Hökarängen till Strindbergsgatan på Nedre Gärdet, en parallellgata till Valhallavägen, ett stenkast från fashionabla Östermalm. Samtidigt passade vi på att öppna affär, om än bara 10 kvadratmeter.

Sortimentet ökades på hela tiden och vi hade nu alla separata vitaminer och mineraler plus en hel del övrigt sortiment.  Då kom vi på den geniala idén att göra om MåBättre till en allt-i-en-tablett för att slippa plocket – det första multitillskottet skapades. Med tidsfördröjd utsöndring dessutom – mycket avancerat. Nu började vi även sälja till terapeuter och hälsokostaffärer. 

Kundkretsen ökade och Bättre Hälsa expanderade. Kändisar kom till oss och handlade; en tennisstjärna i världsklass berättade med glimt i ögat att han vann en grand slam-turnering tack vare vårt Kraftpulver; en mycket känd operasångare kunde inte sjunga utan vårt Calmag; en medlem i popbandet Europe skulle absolut ha vårt C-vitamin. En OS-simmare använde MåBättre. Sveriges starkaste 50-åring på den tiden måste bara ha vår MåBättre och protein; Sveriges snabbaste 50-åring köpte halva sortimentet och Sveriges bästa skytt fick bättre syn med Mega Vital multivitamin – vilket gjorde honom till en ännu bättre skytt, långt upp i åldrarna. När olika världsstjärnor kom till Sverige för konserter fick vi ofta beställningar från arrangörerna av de amerikanska vitaminer som vi importerade.

2010 flyttade vi ut ur city och lokaliserade oss på den plats som vi fortfarande befinner oss på, i Enskede inte långt från Globen, granne med den unika Skogskyrkogården, klassificerad som ett världsarv av Unesco. Samtidigt öppnade vi en ”lagershop”.

Bättre Hälsa idag

Idag fortsätter expansionen stort och vi levererar till många hundra terapeuter, återförsäljare, e-handlare och hälsokostaffärer, samt många privatpersoner via egen webbutik. 

Vi har idag ca 35 leverantörer och varumärken från hela världen, dessutom låter vi tillverka den största delen av kosttillskotten under eget varumärke – och under noggrann kontroll. 

40 års-kalas hela veckan

Nu är vi stolta över att fira 40 år i branschen och att faktiskt vara ett av Sveriges äldsta hälsokostföretag med eget varumärke. Och vi fortsätter i många år till.

Vi firar med fantastiska erbjudanden mellan 8-15:e november på Vitaminer.nu.

Artikeln innehåller sponsrade länkar

Bättre Hälsaerbjudandenjubileum