Under våren 2021 började vår testpanel att använda sig av Silicea – Glowing Skin & Beautiful Hair Collection kit som resulterade i en stor artikel om deras resultat den första tiden. Nu har kitet använts under fyra månader och vi ska med spänning ta reda på hur det har gått för våra deltagare.

Har du missat del 1? Den hittar du här: Bättre hud och hår med tillskott? Ekoappens stora hud – och hårtest del 1

Våra nio deltagare som tillsammans bildar vår testpanel, provade ett kit som skulle ge dem bättre hår, hud och naglar. I detta kit ingick:

  • Original Silicea 60 kapslar som är ett vegetabiliskt kosttillskott som med utvalda näringsämnen. Ingredienser i dessa är bland annat selen, zink och biotin, och det är perfekt för att bygga upp hår, hud och naglar!
  • Orignal Silicea Kollagen PLUS gör att din hud blir glowig! Dessa dospåsar bidrar till att öka hudens elasticitet, ger slätare hy och minimerar rynkor och celluliter.
  • Silicea Vital Schampo är proppat med kisel och biotin för att du ska få starkt och glansig hår med volym! Skonsamma ingredienser för din hårbotten och motverkar håravfall.
  • Silicea Balsam Spray är ett doftande leave-in balsam som vårdar håret. Denna spray jobbar för att håret ska bli mjukt, starkt och glansigt!

Friskt hår förtjänar alla

Vi bad våra testdeltagare att beskriva hur deras hår känns idag efter flera månaders användning, för friskt hår förtjänar alla, eller hur? Då hade de testat kapslarna, schampot och balsamsprayet som grund för att bygga upp håret ordentligt.

Håret känns mer mjukt, torrheten är nästan helt borta, mer glansigt och friskt. Tappar lite hår i perioder men med Silicea har detta minskat! Jag tycker att håret känns tjockare.

Mitt hår är friskt och starkt och känns mycket bra! Har inga större problem med varken håret eller hårbotten!

I förebilden kan håret uppfattas ostyrigt och som testpersonen själv beskriver det, “svinto-varning”. På efterbilden däremot upplever hon att håret känns fylligare och mer glansigt – det är vi inte sena med att skriva under på! Vilken klar förbättring.

I allas svar fanns det ord som starkare, glansigare, friskare och tjockare – förutom hos en testperson, som uppgav att hon inte tyckte att det var någon större skillnad. Den stora majoriteten upplever alltså ett positivt resultat och att deras hår har blivit mer lättskött och friskt. En testdeltagare märkte att en klar förbättring på håret var påväg men menar att det förstördes på grund av mycket stress. Vi alla vet ju vad stress gör med oss, en stressig insida brukar tyvärr visa sig på utsidan. Men att ett bra och synligt resultat var på god väg ser vi ändå som positivt och att kitet hade fungerat för henne om stress inte hade kommit i vägen!

En hy full av lyster

Detta kit ska även bidra till en glowig hy genom att öka hudens elasticitet, ge slätare hy och minimera rynkor och celluliter. Därför undrade vi givetvis hur testpanelens hy ser ut idag, är det en förbättring?

Mer glow har jag definitivt fått och mindre torrhet. Behöver absolut inte använda fuktkräm vissa dagar! Stramare och bättre elasticitet.

Har fått flera kommentarer om att min hy är superfin! Slätare och yngre.

Svaren i frågan om hur deras hy har förbättrats är det ledande ordet glow, glow och återigen glow! En kvinna ur testpanelen berättar att flera har lagt märke till att hennes hy har en klar förbättring, då är det verkligen synligt. Även om man självklart testar detta kit för sin egen skull är det ändå ett roligt kvitto på att det är ett bra resultat.

Hudens ton är jämn och fin, linjerna känns mjuka och utfyllda. Huden har mer glow över sig, helt klart!

Ett skepp kommer lastat med ännu mer glow! En jämnare hudton och linjerna känns mjuka och utfyllda, vad mer kan man önska ur ett sådant här test? Det som vi kunde märka var att personerna som hade en något sämre problemhy innan detta test fick ett större och bättre resultat, jämförelsevis med personerna som inte hade större problem med hyn tidigare.

En riktig nagelbitare

Kitet utlovar även att naglarna ska växa sig starkare, vi undrade ju givetvis hur testpanelens nagelstyrka har blivit under testperioden.

Naglarna är starka och har lyster! Nu jobbar jag ju mycket med händerna och får vita fläckar på naglarna av det så det kan jag inte säga något om. Nagelbanden är väldigt fina!

Efter ett tag försvann de vita fläckarna helt! Nu är de tillbaka igen och beror förmodligen på min urusla kost den senaste månaden. Så jag räknar bort den och säger JA, den här kuren fungerade suveränt!

Testpanelens naglar verkar också ha fått sig en dos av bra näring! Deras naglar tycks kännas starka och inga vita fläckar så långt ögat kan nå. En ur panelen uppger att hon inte har känt någon skillnad på sina naglar, men att hon redan sen tidigare inte hade några problem eller svårigheter med dem. Spröda naglar är ett minne blott och istället har testpanelen starka naglar!

En klar skillnad

Vi frågade testpanelen om deras helhetsintryck på denna perioden med regelbunden användning av kitet:

Allt har förbättrats! Rynkor slipper man inte undan men de är inte djupa.

Håret känns tjockare och “rynkorna” i ansiktet har slätats ut under den här perioden!

Att allt har förbättrats, vad härligt! Rynkor är en del av livets resa och självklart, precis som testpersonen nämner, går dessa inte att undvika helt och hållet – men det kan gå att jämna ut dem! Samtliga ur testpanelen upplever en skillnad, de märker en klar förbättring i hud, hår och naglarna, precis som Silicea – Glowing Skin & Beautiful Hair Collection kit har utlovat!

Det genomtänkta konceptet

Testpanelen berättar att de är positivt överraskade av hela upplevelse, helt klart över förväntningarna!

Jag tycker att hela konceptet är genomtänkt och de olika preparaten är genomtänkta med rätt komponenter med näring till kroppen.

Precis som testpersonen säger, allt är genomtänkt in i minsta detalj för att få med rätt näring och för att produkterna ska fungera! Hela kitet är till för att håret ska bli lättare att styra, huden ska glowa och naglarna ska bli starkare!

Jag älskar Silicea! Har använt detta i flera år i perioder och det har hjälpt mig mycket! Alla borde använda Silicea, helt klart! Dessa produkter är fantastiska och gör sån skillnad.

Två stycken ur testpanelen har dock upplevt att munstycket på sprayflaskorna har klistrat igen efter en del användning… Något som de enkelt har löst genom att fördela produkten med händerna istället, med andra ord har det inte påverkat det positiva resultatet.

Större förändringar än hud, hår och naglar

Både insidan och utsidan hänger ihop mer än vad man kan tro. En bra insida blir en bättre utsida! Vi frågade vår testpanel om de hade märkt fler förändringar än på huden, håret och naglarna och det var vissa svar som gladde oss enormt.

Magen mår helt klart bättre!

Jag känner mig piggare än vanligt! Kanske beror det på att man får ett annat glow och självförtroende.

Självklart blir man en piggare människa om hela utsidan strålar som aldrig förr! Som sagt, allt hänger ihop. Majoriteten uppger även att de inte hade problem med till exempel leder och värk sedan tidigare och att det är anledningen till att de inte tänker på om det har blivit bättre.

Samtliga berättar att de har rekommenderat Silicea – Glowing Skin & Beautiful Hair Collection kit till nära och kära – och visst rekommenderar man bara något som man verkligen tror på själv?

Denna underbara testpanel kommer även att fortsätta med kitet så förbered er på en del 3, stay tuned!

Av redaktionen

kollagenOcteanSilicea