Hej härliga du!

Jag inspirerar och hjälper massor med människor varje dag i mina utbildningar inom Holistic Health Academy, och då behöver jag ladda mina batterier först innan jag kan ge till andra. 

Varje morgon mellan 05.00 – 09.00 har jag min egna tid för mig själv, där jag tankar på med energi och kraft. Jag kan läsa en bok, träna, ta ett bad, meditera eller djupandas, beroende på vad kroppen säger att den behöver just den dagen. Jag lyssnar mycket på min kropp och ger den det den behöver. Även när barnen var små var jag noga med att ta tid för mig själv (även fast det blev mer korta stunder) för att orka vara en bra mamma.

3 steg till frihet och lycka!

Min största värdegrund är frihet och varje dag lever jag efter tre riktlinjer som har gjort mig till den jag är idag. Jag styr mitt liv och ingen annan kan styra mig. Som jag brukar säga, har du ingen plan, blir du någon annans plan.  

Många går och är irriterade över andra människors beteenden och förstår inte att vi själva kan påverka hur vi också blir bemötta. När jag gjorde dessa tre saker varje dag, slutade jag bry mig om vad andra tycker om mig eller för den delen säger om mig. Jag är lycklig och älskar livet, då jag själv har format det. Dessa saker kräver träning varje dag.

Mitt liv lättare, jag blev gladare och jag fick mer energi! Dessutom ser jag på världen annorlunda än vad jag gjorde innan och ser gott i alla människor och att de gör saker ut i från sin bästa förmåga.

3 steg till lycka:

1. Sluta döma andra människor 
Vi människor är snabba på att döma andra och det sitter i nervsystemet, och vi gör det hela tiden. Det var när jag aktivt förstod och ändrade dessa tankar jag även slutade att vara rädd för att själv bli dömd av andra. Så befriande! 
Varje gång en dömande tanke kommer till dig, stanna upp klappa dig på axeln och säg högt till dig själv att du behöver ändra den tanken. Om du dömer andra avslöjar det mer om dig och dina rädslor än den du dömer 🙂

2. Sluta att skylla i från dig på andra 
Ta eget ansvar och det är bara du som skapat den personen du är idag. Skyll inte på bortförklaringar, utan stå för vad du gjort, oavsett hur jobbigt det är. När du tar  ansvar sätter du dig på förarplatsen och styr ditt liv. 

3. Allt du gör är en spegel mot dig själv
Som du agerar kommer andra agera mot dig. Är du glad och ler åt alla kommer du få glädje tillbaks. Är du arg och sur är det vad du får. Du väljer vad du vill få tillbaks av i ditt liv. Visst är det häftigt!

Vad kan du börja med redan idag som gör att du blir ditt bästa jag?

Kram 
Johanna – Din hälsohero! 

Hälsa