Vi har faktiskt gjort en strategi i vårt hushåll med mat. Så tänkte dela med mig!

Måndag: fritt val med middag, antingen har vi matlåda från familjemiddagen eller så satsar vi på svinn/det vi har hemma.
Tisdag: taco tuesday! Här kör vi tacos för hela slanten (gurka, tomat, paprika, spenat (så vi kan frysa in om allt inte blir uppätet), vegofärs, bröd, fetaost, majs, créme fraiche, ärtguacemole etc).
Onsdag: spagetti och vegofärssås (ev återanvända tacofärsen och göra en ny tappning, även creme fraichen kan åka ner) med broccoli (fryst).
Torsdag: tacosallad! Japp alla ingredienserna från tacosen plus pasta så får man ihop en urgod sallad. Eller pestosallad om tacofärsen är slut!
Fredag: äta rester eller laga vad man känner för.
Lördag: samma som fredag.
Söndag: samma som fredag.

Så ser det ut just nu, givetvis kan vi byta tacosen till falafel istället (om vi tröttnar).
Det gäller bara att ha lite fantasi. Men just att kunna återanvända rester till en ny tappning är något jag tycker är skitkul!

Läs också: Ogräs du inte visste att du kunde äta som finns i det vilda

Vi är också urdåliga på att äta grönt så tacosen står för en stor del av det!

Svinnat smör!

Följ gärna mina andra kanaler: https://linktr.ee/Jenniesjolin