Appelstapel

 

Äppelstapeln är en fröjd för både knopp och kropp! Låt dina smaklökar och ditt sinne njuta utav den underbara smaken, medan resten utav din kropp gläds utav att tillgodoses med alla de fantastiska näringsämnen som denna dessert innehåller. 

Ingredienser
1 person

 

Äppelstrudel
1 st äpple
1 tsk kanel
1/2 msk yacon sirap

Kanelcrunch
1 dl mandel
1/2 dl russin
3 msk linfrön
2 msk vatten
1 tsk yacon sirap

Mandelgrädde
2 dl mandel
1/2 – 1 L vatten
1 st avokado
1 tsk kokossocker
1 msk yacon sirap

Mixa mandlar som skall vara till kanelcrunchen med linfrön och russin och rör sedan ut yacon sirapen i vattnet. Blanda ihop allt och knåda till en deg.
Tärna äpplen och blanda dem med kanel och yacon sirap.

Mixa resten av mandlarna till ett grovt mjöl för att göra mandelgrädden och tillsätt lite vatten i taget. Dela avokadon och mixa ner den tills det blir en slät konsistens och smaka av med kokos socker och lite yacon sirap.

Uppläggningen:
Varva äpplena med kanelcrunchen i ett högt glas och toppa med mandegrädden. Mumma!

Näringsinnehåll

Almonds

Mandeln är den nöt vilket sägs medföra flest hälsofördelar vid förtäring. Den är den nöt som sägs medföra flest hälsofördelar. Den innehåller exempelvis rikligt utav E, B-vitamin, folsyra samt protein. Mandeln innehåller faktiskt uppemot 20% protein, och anses därför vara en superb livsmedel att förtära efter träning, då proteinerna bidrar till att musklerna snabbt kan återuppbyggas och återhämta sig efter den fysiska påfrestning som hård träning innebär.

 

Apple

 

Äpplen har en enorm mängd antioxidanter. Forskning pekar på att dagligt intag utav äpplen förebygger demens tack vare dess höga halt av antioxidanter. Äpplen sägs även lindra besvär med samband med astma.

 

Raisins

 

Russin må vara rika på socker, men i liten mängd gör de stor nytta för vår kropp. Russin har bland annat visat sig motverka karies samt olika tandköttssjukdomar, tack vare att de innehåller fytoämnen. Russin innehåller även antibakteriella och antinflammatoriska ämnen, samt hög halt av utav kalcium och järn.

 

Cinnamon

 

Kanel är en krydda vilket innehåller enorma mängder antioxidanter. Man har kommit fram till att endast 2 gram kanel motsvarar antioxidanthalten i 1,3 kg tomater. Förutom den höga antioxidanthalten har kanelen även en god inverkan på vår tarmflora. Den ser till att vårt blodsocker håller sig på en jämn nivå och har en positiv inverkan på vårt insulin.

Smaklig spis! 🙂

Kram
Johanna

Recept