Banangrot1

Ladda kroppen med vitaminer och mineraler. Speciellt järn, magnesium, C-vitamin och goda fetter. En jättegod frukost som du står dig på länge! 

Gör så här:

Blötlägg bovete i ca 7-8 h, och skölj sedan bort blötläggningsvattnet.
Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl och tillsätt vatten i omgångar tills du uppnår en slät och krämig konsistens. Tillsätt vaniljpulver och smaka av med Yacon sirap och blanda sedan samman cashewkrämen och bovetet.

För att göra clementin-och hallonsalsa så mixar du hallonen och dadlarna till en slät smet. Tillsätt eventuellt vatten för en rinnigare konsistens. Skala och dela clementinen i mindre bitar och blanda sedan samman clementinbitarna med hallonsåsen.

Bovete á la malta 1p:
  • Bovete 1,5 dl helt bovete
  • cashewnötterna 1 dl
  • Vatten 2 msk
  • Vanilj 1 tsk (pulver)
  • Yacon sirap 1 tsk
  • Clementin 1 st
  • Hallon 150 gr
  • Dadlar 1-2 st
cashew-100738

Cashewnötter
De innehåller rikligt med nyttiga enkelomättade samt fleromättade fetter. Dessa fetter är riktiga välgörare för vår kropp då de exempelvis skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar, ökar hudens smidighet, gör håret glansigt och tjockt, samt ökar insulinkänsligheten.

Buckwheat

Bovete
Är ett fantastiskt alternativ till det traditionella vetet, då det är helt glutenfritt och rikt på antioxidanter såväl som mängder utav andra ämnen som kroppen blir glad utav. Bovetet innehåller exempelvis rutin som är en antioxiderande flavonoid. Rutin tros kunna kan minska för höga nivåer av kolesterol i blodet, samt motverka högt blodtryck. Bovetet är även en mycket bra källa till både järn och magnesium, och inget annat spannmål har ett likvärdigt järninnehåll.

berry

Hallon
Innehåller rikligt med mangan, C-vitamin och fibrer. Mangan har stor betydelse vad gäller utveckling av brosk, skelett, och leder. C-vitamin är en kraftfull antioxidant som bidrar till att förhindra förkylningar och infektioner, främjar fettförbränningen och skyddar cellerna mot fria radikaler. Fiberrika livsmedel är bra för blodtrycket, främjar en god tarmhälsa samt ökar mättnadskänslan.

Smaklig måltid!

Kram
Johanna

Recept