waage-1452608621KND

Vi vill gärna ha massa tips på att gå ner i vikt. löpsedlarna är som mest om viktnedgång efter sommaren och vid nyår. Där står det om den senaste dieten och hur du skall lyckas gå ner alla dina kilon.

Alla är vi olika och vi har olika förutsättningar. Jag anser att allt passar inte alla. Hur lätt eller svårt vi har för att gå ner i vikt handlar om vad du börjar någonstans. Äter du skräpmat hela dagarna och skall börja äta mer grönt, så kommer du få resultat ganska snabbt. Äter du hyfsat eller bra med grönt och ökar upp grönsakerna kanske det inte går lika fort. I början är man oftast taggad när man skall gå ner i vikt. Efter ett tag kan man komma in i ett tillstånd där det bara är stopp. Det händer inget och man blir frustrerad.

Vad kan det bero på och vad kan du göra åt det?

En del misstag du gör kan vara:

– Du äter för sent?
– Du äter inte tillräckligt med protein?
– Du dricker för lite vatten?
– Du kan ha för lågt PH värde i kroppen? (sämre cellmiljö, gör att du har svårare att gå ner i vikt).
– Du äter för lite?
– Du äter för mycket frukt?
– Du kanske äter för lite fett eller fel sorts fett? (ät mer av kokosolja, olivolja och omega 3 fetter).
– Du kanske äter för mycket av följande: kikärtor, jordnötter, makadeimien nötter, mandlar m.m.
– Du äter konstgjorda sötningsmedel som ex Aspartam eller Agavesirap (90% fruktos)
– Du går för ofta till gymet? Det är viktigt att du undviker överträning. Då förlorar du muskler och sänker den basala ämnesomsättningen vilket leder till att fettförbränningen minskar eller upphör. Prova med 2-3 korta styrketräningspass i veckan om du känner att du står still med vikten. Varva den med löpträning eller yoga.

Du kan testa att äta 30% mer protein på morgonen och innan 30 minuter efter uppstigning. Detta finns det studier på att det förbränner mer fett. En bra källa till protein är mungbönor, nötter, hampa, quinoa, chiafrön och bovete.

Nötter är även en mycket bra källa till näring, protein och fett men tänk på att om du vill gå ner i vikt så kan detta vara avgörande av intaget av dessa. Tänk på att 2 dl mandlar innehåller ca 824 kalorier.

Drick mer vatten och speciellt på morgonen. Tillsätt gärna citron och ingefära. Tänk på att djupandas, då detta främjar viktnedgången. In och ut genom näsan, långt ner i magen.

Lycka till!

Kram
Johanna

Gilla gärna mig på Facebook eller Instagram för mer tips! ?

HälsaKostTräning