Här kommer 5 tips på mysiga ekohotell i Sverige!
Nu är det snart sommar, vi vill på semester och kanske gärna vara hållbara på köpet. Och då tänkte jag hjälpa dig på traven till några förslag på mysiga ekohotell #hemester #svemester


Läs också: 5 hållbara semesterpärlor i Sverige

Här kommer 5 tips på mysiga ekohotell i Sverige

Ästad hotell
Ästad är från grunden en ekologisk gård och är en av de första EKO-gårdarna i Sverige som producerade mjölk. I dagsläget så har de omvandlats till en ekologisk vingård och dessutom har det skapat ett helt magiskt hotell med spa. Hit gör vi gärna ett besök i sommar, gården är befinner sig i Halland.

“Ästad Vingård är en Svanenmärkt destination. Vår vinodling är ekologisk. Restaurang ÄNG (och dess grönsaksodling) är KRAV-märkt med två stjärnor. Elektriciteten vi köper in är grön el. Kör du elbil kan du ladda fordonet i våra laddstolpar.”

Bild lånad från Ästad hotell

Downtown camper by Scandic
Mitt i Stockholm city hittar du downtown camper hotell. Ett svanemärkt hotell som har fokus hållbart på alla plan. Ta en DIY spa dag, gå på yoga, lyssna på inspirationsföreläsningar eller annat kul som finns! Ett starkt grönt genomgående fokus.

“Välkommen till ett inspirerande livsstilshotell med en atmosfär som främjar gemenskap, kreativitet, nyfikenhet och upptäckarglädje. Som hotellgäst kan du utan kostnad ta del av våra dagliga aktiviteter, allt från yoga till upptäcksfärder och inspirationsföreläsningar. På Downtown Camper möts natur och storstad, och stockholmare och inresande. Här handlar lyx om generositet, samvaro, inspiration och upplevelser.”

Bild lånad från Downtown camper by Scandic

Lindeborgs Eco Retreat
Vem vill inte bo på en underbar gård i alldeles underbara ekosviter? Ta en promenad i skogen utanför, bada bastu eller häng i det vackra orangeriet. Alltså här snackar vi retreat på hög nivå! Den här magiska gården hittar du utanför Nyköping.

“I Ekoladan finns möteslokal och bastu med milsvid utsikt över Hallbosjön och rum och ekosviter för övernattning. Bredvid finns gårdsrestaurangen och ett prunkande orangeri där vi under öppna restaurangkvällar, konferenser och yogaretreats serverar måltidsupplevelser från jord till bord, skapade av några av Sveriges vassaste och mest hållbarhetsfokuserade kockar.”

Bild lånad från Lindeborgs Eco Retreat

Bodelssons by the sea
En riktig liten guldklimp som ligger i Skåne (Fjälkinge). Vandra i en vacker natur och ta sedan ett dopp i den härliga badtunnan. Varför inte lyxa till det en helg och ta hela paketet som de erbjuder på hemsidan #unnadig

“Bodelssons by the Sea är ett hideaway, ett litet hotell för vuxna i norra Hanöbukten.
Här finns endast åtta hotellrum – samtliga med egna uteplatser eller stora balkonger och privata ingångar från trädgården – en sommaröppen pool, varma badtunnor samt en liten restaurang. Hos oss står det ekologiska och omsorgen om dig som gäst i fokus och vi hoppas att du ska trivas i en atmosfär som är avspänd och tillbakalutad. Som den lätt blir på små ställen. “

Bild lånad från Bodelssons by the sea

Strandnära
Vill du ta dig till Öland och bo på ett helt magiskt hotell så är det strandnära som gäller. Alltså ett ekohotell långt ut i fingerspetsarna, med närhet till gångstråk, loppisar och andra smultronställen! Nästan för bra för att vara sant.

“Vårt lilla ekohotell är långt mer än en plats att bo på. Det är mest av allt en stämning och ett hem. Ett hem som välkomnar sina gäster på ett ödmjukt och avslappnat sätt. Vi bryr oss om gästen och fokuserar på stilla ro, god ekologisk mat och den behagliga, stilla & vackra omgivningen. Allt vi gör präglas av långsiktig hållbarhet, för att skapa en vacker framtid.”

Bild lånad från Strandnära

Där finns en oändlighet av hotell med hållbarhetsfokus. Tips är att kolla upp diverse hashtags på Instagram, där gömmer det sig en hel del små guldkorn.

Har du bott på ett hotell med grön inriktning? Kommentera gärna vilket!

HållbartJennie Sjölin