Nu känns det dock bara roligt, spännande och utvecklande att få vara med och bidra med mina tankar, kunskap och erfarenheter runt livsstilsförändringar, din viktiga energi i kropp och knopp under hela livet, hur vi ska lyckas med förändring och hur viktigt det är att ha hälsan. 

Det är ofta först när något händer och du befinner dig i en utsatt situation med värk, utmattning eller sjukdomar som det blir oerhört tydligt hur viktig hälsan är. Då finns bara en tanke – hur blir jag frisk och får tillbaka min energi så snabbt som möjligt.

Min historia

Där befann jag mig för ett antal år sedan. Just då kändes det som en blixt från klar himmel men så här efteråt kan jag erkänna att alla tecken hade funnits ett tag. Delägare i reklambyrå som växte, startat ett nytt bolag inom detaljhandeln, två små barn, en sjuk mamma, stressad och lite låg. Så här efteråt inser man att hälften hade räckt.

Dagen för julafton 2007 kände jag mig lite märklig när jag vaknade. Det kändes som om jag inte var i min egen kropp. Fram emot kvällen efter middagen när jag skulle sätta mig i soffan kändes det som om mitt hjärta fick spelet. Det började slå i en hiskelig takt och vad jag än gjorde ökade bara hastigheten på pulsen. Det kändes som om hjärtat var på väg ut ur kroppen. I lätt panik ringde vi 112, de ställde några frågor men skickade sedan snabbt en ambulans. Jag tänkte förstås direkt hjärtinfarkt, men hur är det möjligt när man är 44 år!

Helt overklig känsla när jag blir upplockad av ambulanspersonalen och nerburen till ambulansen. Under färden till Karolinska var det en utomkroppslig känsla, jag såg mig själv ligga ner i ambulansen med alla slangar till olika mätinstrument. En trevlig sköterska pratade lugnt om vad som skulle hända. Kändes verkligen som om jag tittade på en film. 

Hela upplevelsen gav mig en riktig tankeställare. Jag fick klart för mig av en väldigt pedagogisk och lugn hjärtspecialist att ”Cecilia, det handlar inte om ditt hjärta, det är inte där problemen sitter. De sitter i ditt huvud och allt du pressar dig själv till att göra och ha koll på hela tiden. Ditt hjärta är friskt och starkt, det här är symptom på att något är felprioriterat i ditt liv. Mitt råd är att gå och prata med en terapeut och reflektera över hur du kom hit och hur du kan tänka framåt för att inte komma hit igen”.

Jag gjorde precis som han sa, jag började gå i KBT terapi (som passade mig, finns massa andra former som är bra) under ett halvår och jag fick en massa bra verktyg att ta till och ett förändrat mindset. Det hjälper mig fortfarande när jag hamnar i stressande situationer och jag har också gått tillbaka några gånger och tagit fler samtal.

Vägen till mitt nya liv

Lösningen och resan mot ett nytt liv för mig blev att ta mig ur den jobbsituation jag satt i som delägare och projektledare på en reklambyrå i Stockholm som växte mycket snabbt. För mig var det dags att ta en paus och våga tänka nytt. Jag hade också kroppsliga problem, problemrygg med många ryggskott och mycket smärta, problem med mage och matsmältning, svullen i kroppen m m. 

Allt det här gjorde att jag insåg att jag måste ta ett helhetsgrepp och gå till botten med mina problem. Jag gick flera utbildningar via Chek Institute, Holistic Lifestyle Coach steg 1 & 2 och träningsutbildningar, neuroledarskap bas och fördjupning samt en massa kortkurser i personlig utveckling, hälsa, paleo m m. Jag gick även till en ayurvedisk läkare och naturmedicinare för att få ytterligare perspektiv och kunskap både för min egen skull och för att förstå och kunna bidra till andra på bästa sätt.

Intresset för hälsa och välmående växte och ledde till att 2010 starta ett nytt bolag tillsammans med Joakim och Anna Dettner. STAC, Scandinavian Top Athletic Center samt STAC Academy med tränarutbildningar och utveckling av ett digital screeningverktyg. STAC låg i framkant på många områden när det kom till utveckling av elitidrottare, nutrition och tränarutbildningar bl a STAC Elittränare. Under de nio åren som jag var VD lanserade vi också tränings- och hälsoretreats tillsammans med Blossom Magazine bland mycket annat. Riktigt rolig och lärorik erfarenhet som jag nu tar med mig.

Efter ett mellanspel som kommunikations- och affärsutvecklingschef på ett Malmöbolag samt delägare i ett PR-bolag insåg jag att jag brinner verkligen för hälsa och välmående och bestämde mig att för första gången starta bolag i helt egen regi. Jag hade så många tankar och idéer som jag ville förverkliga.

Nu vill jag växa vidare och bidra till andra

Idag driver jag Redesign Your Reality – Vägen till välmående, energi och lust till livet. Jag utvecklar onlineprogram, föreläsningar och workshops för privatpersoner, företag och organisationer för att stötta livsstilsförändring mot välmående, hälsa och energi. Jag lever verkligen min dröm och har också förverkligat målet att under vinterhalvåret jobba på en varm och skön plats. Jag vill inspirera dig som också vill ta dig till en ny plats i ditt liv. En mer hälsosam, välmående och skön plats för dig, på ditt sätt. 

Som en nyfiken person vill jag hela tiden lära nytt därför går jag just nu Certifierad Change Maker med fokus på förändringsledning och självledarskap. Vi får bl a ta del av den senaste forskningen om vårt mind, kopplingen tankar/känslor, hjärta/hjärna från Dr Joe Dispenza och HeartMath Institute. Det blir så tydligt hur våra tankar och känslor styr och vad vi kan göra åt det för att få tillgång till vår egen kraft och energi på riktigt.

Det här är områden som jag kommer skriva om här hos Ekoappen och koppla det till hur du kan använda det för att ta dig igenom din förändring på ett enklare sätt. Vilka verktyg du kan använda dig av och hur du gör rent praktiskt i din vardag för att ta dig till en plats med mer energi och välmående. 

Ser fram emot dina tankar, erfarenheter och reflektioner och allt vi kan lära varandra. 
Varma hälsningar Cecilia

Välkommen att göra vårt holistiskt självskattningstest eller utforska mitt nya hälsoprogram Small Steps Big Changes på linktr.ee/redesignyourreality

Ät dig friskFriskfaktorerHåll dig friskHelhetshälsaInre styrkaInspirationKost & hälsaLiv i rörelseMat och HälsaMatenMaten är vår bästa medicinMening, kärlek & glädjeMental hälsaRelationerSjälvläkningSömn, vila, avslappning och meditationTräningTräning, stretch, andning