Johannabok2

Jag fick känna på min bok för första gången i måndags! Jag kom då hem från New York, så var dessutom lite jetlegad och hade typ inte sovit på 24 h, då resan tog lite tid med förseningar. Är så glad då det är massor som redan beställt den. 🙂 Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att ni även gillar den! Alltid lite pirrigt!

Jag har valt att göra den enkel, lätt att läsa och lätt att följa. Jag tycker att det ofta är så avancerat förklarat och stora förändringar man behöver göra att man oftast lägger av med en gång, i andra böcker om tips på hälsa.

Jag har valt att göra min mer som en instruktionsbok, eller din instruktionsbok. Där du själv kan reglera din “hälsoskala” lätt med de 10 nycklarna jag tagit fram. Vissa behöver du kanske mer av? Vissa kanske du redan gör i dag? I boken hittar du nycklarna och recept på mer näringsrik mat och andra tips för att du skall kunna balansera din hälsa på bästa sätt. Det viktiga är att du hittar din väg och ett sätt som passar din vardag.

Du kan beställa boken här:  http://johannabjurstrom.se/johannas-10-nycklar/

Jag hade det underbart i NYC! Det är ju så lätt att kunna äta som vegan i NYC. Vart än jag gick, fick jag lätt tag på gröna juicer och mastiga sallader. Önskade att det även gick att göra så hemma! Jag åkte till NYC med min dotter och hon och jag gjorde verkligen stan. Vi var överallt och varje kväll värkte det i benen, då vi gått så mycket. Stegräknaren i telefonen uppmätte över 20 000 steg varje dag! 🙂

Usaflagga

Vi åt frukost på det härliga Eko cafét Pret. https://www.pret.com/en-us/ Goda gröna jucier och sallader och smarriga soppor!

Jag besökte även raw restaurangen Quintessence – http://www.quintessencenyc.com/

Rawfood1

Rawfood2

Rawfood3

rawfood4

Rawfood6

Det var den bästa restaurangen jag någonsin ätit på! Underbara smaker och nya upplevelser som jag aldrig ätit förut. Ett måste om ni skall dit!

Nu hemma i Sverige igen och lite svårare att få tag i bra mat! – Varför kan det vara så?

Jag tror att det mesta beror på att det är ett missförstånd. Många krögare tror att det är maten vi konsumenter vill ha som de har idag. Men vi konsumenter vill ha mer grönt, mer ekologiskt och mer näring i maten när vi är ute på stan. Kanske förändringen är för stor risk att börja med för restaurangerna, då de är osäkra? Jag vet inte, vad kan det vara som begränsar de så? Vad kan vi göra tillsammans för att ändra på detta?

Lämna gärna tips, så vi kan förändra detta tillsammans, konsument och krögare! 🙂

Kram
Johanna

 

HälsaLivet som Johanna