Second hand butiken Erikshjälpen i Åkarp (cirkulärt). Detta har varit en stor favorit sen lång tid tillbaka, vi åkte nämligen hit när jag var liten med jämna mellanrum. Idag tycker jag att Erikshjälpen i Åkarp har bland det bästa utbudet av diverse återbruksbutiker. Jag vet inte om det beror på att många lämnar in och få köper? Det är iallafall här jag hittar det mesta till mitt hem. Älskar även att de har ett fantastiskt café!

Läs också: Smultronställen i Helsingborg du inte får missa

Överlag så gillar jag Erikshjälpen starkt! Butiken känns så otroligt genuin och äkta samt att jag har volontär jobbat en gång (med skyltning) för många år sen. Hade jag inte fått jobb samtidigt så hade jag fortsatt med volontär arbetet! Där finns en Erikshjälpen i Genarp som jag tror är lite bortglömd, ÅK DIT! De får in massor med guldkorn som många missar eftersom de inte tar sig ut till Genarp, passa på att ta en promenad i skogen om du tycker det är för långt bort. Erikshjälpen i Lund, tror den heter Öresund har så OTROLIGT mycket saker! Svårt att gå därifrån tomhänt men det blir inte så ofta jag besöker den butiken (där är oftast fullt med folk). Erikshjälpen i Malmö har också en tendens att få in så otroligt mycket fint!

Vad är jag ute efter när jag handlar cirkulärt?

Egentligen har jag ingen agenda, jag bara älskar att gå runt i butiker med återbruk i fokus och ett cirkulärt tänk. Jag är dessutom en stor inredningsnörd så det blir en del prylar som kommer hem för att byta ut diverse saker (som sedan cirkuleras tillbaka till second hand marknaden), jag är en cirkulent kort och gott. På sista bilden kan du se vad jag köpte med mig hem senast, kläder är heller ingen hemlighet att jag ÄLSKAR och byta ut i hållbart mode anda. Å andra sidan har jag en liten agenda som finns bland mina anteckningar, vissa saker letar jag aktivt efter men jag låter inte det ta över.

Har du en second hand lista?

Om inte så skaffa en genast! Jag har en lista i min telefon där jag påminner mig själv om vad jag är ute efter utan att göra det till en slavisk grej (tänker de som är desperata och letar efter något i tusen butiker men aldrig hittar). Gör en lista och låt det ta tid. Här är min lista:

  • Söderhamn soffa
  • Ikea bestå 
  • Katt-toa möbel 
  • Soffbord 
  • Jutemattor
  • Fler gamla spritflaskor/krus
  • Bruna glasflaskor (stora)
  • Lounge fåtöljer
  • Stora krukor 

Hur gör du när du handlar second hand? En lista? Har du någon favorit butik? Kommentera gärna!

Besök gärna mina andra kanaler!

HållbartJennie Sjölin