Hej härliga du!

Hoppas att du mår bra! 

Nu börjar det kännas som att våren är på väg! Så härligt! 

Idag ger jag dig tips på vad du bör tänka när du köper hudvårdsprodukter!

Alla produkter passar inte alla och det är en djungel därute. Jag listar mina viktigaste punkter som kan vara bra att tänka på.

Tips att tänka på när du köper hudvårdsprodukter!

Det finns en del faktorer som kan vara bra att tänka på när du inhandlar hudvårdsprodukter. Jag delar med mig av 3 viktiga saker att ta hänsyn till:

1. Hudtillstånd 
Det är viktigt att använda rätt produkter till rätt hudtillstånd. Har du en känslig eller en torr hud, är det extra viktigt. Jag brukar alltid rekommendera att söka upp en Advanced Skin Therapist som gör en grundlig analys av huden, så du verkligen vet att du får rätt produkter som är anpassade efter din hudtyp. Använder du fel produkter kan du lätt bli torr, få eksem, akne eller andra tillfälliga obalanser i huden.

2. Ekologiska hudvårdsprodukter
Jag brukar säga att hudvårdsprodukter skall vara så rena som möjligt, så att du kan äta dem 🙂 

Ekologiska hudvårdsprodukter är bättre för miljön, och de är oftast förpackade med återvunnen plast. Det är det bästa ur miljötänk (glasflaskor väger tungt och kostar därför mer på miljön när de fraktas).

Ekologiska produkter innehåller mer näring från naturen, med naturliga antioxidanter som skyddar och hjälper till en mer vitalare hud. Dessutom förstör de inte hudens skyddsbarriär som syntetiska ingredienser kan göra. Syntetiska hudvårdsprodukter kan även vara hormonstörande, var därför alltid medveten om vad du sätter på huden.

3. Holistiskt synsätt
Jag tänker alltid huden och kroppen som en helhet, ur ett holistiskt synsätt. Vilket jag lär ut till Advanced Skin Therapist som jag har utbildat.

När du köper en hudvårdsprodukt som skall hjälpa för ett speciellt hudtillstånd, så brukar jag även tänka vad jag behöver inifrån.

Fråga dig själv: 

1. Hur behöver jag stötta kroppen inifrån för att även hjälpa huden?

2. Vad innehåller krämen för ämnen som är aktiva och skall hjälpa min hud?

 Jag älskar samhörigheten och tillsammans med rätt hudvårdsprodukter och rätt kost kan du stärka upp huden ännu bättre. 


Jag och Holistic Health Academy önskar dig en riktigt Glad Påsk! 

Kram
Johanna – Din Hälsohero

HudvårdJohanna BjurströmNaturlig hud- och hårvård