kaka-700x424-1-430x260

Är du ofta sugen på sötsaker eller onyttig mat?

Det kan bero på att du har för mycket av den typ magbakterier som ökar suget. Det finns olika sorters bakterier i våra magar, där vissa ger signaler till hjärnan att du är sugen på sött eller skräpmat.

“Vad kan jag göra åt det?”

– Öka antalet goda bakterier så tarmen får en gynnsam miljö. Ät mer lök, vitlök, kål, tomat och syrade livsmedel som surkål.
Dessa hjälper tjocktarmen att skapa K-vitamin samt B-vitaminer, bl.a. B1, B2, B6 och B9 (folsyra). Samt aminosyror som främjar upptaget av mineraler. Bra bakterier är mycket viktigt för kroppens näringsintag samt att hålla skadliga bakterier borta.

– Ät mer grönsaker och minska på socker och snabba kolhydrater. Drick mer vatten.

– Genom att mata kroppen med näringsrik mat kommer tarmen skicka signaler till hjärnan att kroppen vill ha den maten istället. Gör även en rening av mage/tarm (viktigt att du gör det på rätt sätt och går till någon som är kunnig inom området).

– Tillsätt Prebiotika, en typ av kolhydrater som oftast inte bryts ner av matsmältningen. Dessa innehåller nyttiga fibrer och gynnar de goda bakterierna att frodas bättre, genom att skapa den nyttiga fettsyran smörsyra som behövs för en sund tarmslemhinna och motverka inflammationer i tarmarna. Du hittar prebiotika i lök, vitlök, tomat, havre och i banan.

– Om du har ätit Antibiotika nyligen är det viktigt att tillsätta bra magbakterier eller dricka Probiform som en kur. Tänk på att aldrig äta eller dricka detta konstant. Det är viktigt att kroppen själv får jobba och inte hela tiden bli matat.

​- Det har visats sig att magsårsbakterier slås ut med 90% om man kombinerar både mjölksyrebakterier och prebiotika.

Lycka till!

Kram
Johanna

Ps. För mer tips gilla mig på FB och Instagram.
Du har väl inte missat min utbildning som kommer till hösten om att bli utbildad hälso &-livsstilscoach? Läs mer här. Just nu gå 2 betala för 1!

 

 

 

HälsaKost