Vad är det?

Work + Vacation

Att kunna jobba samtidigt som man semestrar. Det är precis vad vi gör nu och vi har varit i Thailand i snart 3 månader och vi har några veckor kvar.

Det fungerar fantastiskt, för att jobba behöver jag egentligen bara min dator och telefon. Samt internet såklart. Jag coachar mina klienter online på zoom. Jag arbetar som Hälsoterapeut på mitt eget företag Natural health och även som coach på en skola där vi utbildar holistiska Hälsoterapeuter online, jag har även upptäckarsamtal med dom som är nyfikna och vill veta mer om utbildningen, nu i Thailand via WhatsApp.

Så jag styr mina dagar själv. En vardag för oss i Thailand kan se ut så här. Jag och Fredrik går upp vid 6:00 och går en promenad barfota på stranden i soluppgången. Magiskt. Vi har tänkt att vi ska yoga varje dag men vi har inte fått till det många ggr. Sen väcker vi Ebba och gör frukost, oftast bananpankaka med färsk mango, drakfrukt och vattenmelon. Vi gör även en grön smoothie att ta med oss, vi har faktiskt köpt en mixer till huset som vi hyr och det finns så mycket härliga frukter och grönsaker att köpa och lägga i. Galet goda passionsfrukter!

Vi åker taxi ( bil med sittplatser på flaket) till skolan, lämnar av Ebba och sen går vi runt. Ofta går vi fram och tillbaka en sväng på klong dao stranden och sedan går vi vidare in till Saladan. Taxi och tuktuk chafförerna ropar ibland och frågar om vi vill åka med men vi brukar svara -walking. En liten äldre man med ett underbart stort leende, för övrigt är han den enda tuktuk chauffören med hjälm. Han har lärt sig att vi inte vill åka med så han säger istället morning när vi kommer gåendes.

Vi stannar ibland på ett litet konst café som ligger längst med vattnet, vilar och köper vatten. Ofta äter vi lunch på Sea sand and soul, en mysig restaurang som är byggd på pålar ute i vattnet, standard är Som tum (papaya sallad ) med extra cashewnut, Paneng gai och Orange shake “no sugar”.

Ebba slutar mellan 14:00-16:00, vi åker då taxi hem och sen jobbar jag kanske 2h. Ibland med någon coachning och ibland upptäckarsamtal. Medans familjen badar i poolen. Hinner jag så brukar vi ibland ta ett dopp i havet innan middagen. Sen går vi längst med stranden till någon mysig restaurang. När solen går ner tänder dom sina grillar och man kan tex välja färsk fisk som dom grillar. Det är fantastiskt vackert med alla lampor och stämningen är magisk. Nästan varje kväll är det fire show på någon restaurang på stranden om vi vill se.

Vi bor på en lugnare strand, med lite mer hippie känsla med avslappnad atmosfär och hängmattor och personliga små restauranger vilket passar oss perfekt. När vi har hängt färdigt på restaurangen så går vi oftast ut och går längst med vägen hem, stannar till vid pannkaksvagnen och köper en roti ( pannkaka med choklad och banan) Sen går vi hemåt. Spelar lite kort eller kikar på film på datorn. En härlig dag helt enkelt. Tacksam att vi har den här möjligheten att styra vår vardag.

Vill du följa vår resa eller få hälsotips så kika in på min Instagram jennyohman_naturlighalsa

HälsokonsultationerInspirationJenny Öhman