Att spendera tid i solen och att njuta av varma vindar och salta bad är underbart men kan vara en påfrestning för huden. En body lotion återfuktar huden och ger en skön känsla. Den torra huden blir sammetslen och irritation i huden är ett minne blott.

Gillar du när din body lotion försvinner in i huden snabbt utan att kännas kladdig – eller föredrar du en rikare body lotion som gör att du verkligen känner dig insmord och återfuktad en längre tid? Oavsett svar – det finns en body lotion för alla. Här har Ekoappens skönhetspanel testat fem olika body lotions, alla naturliga. Läs recensionerna för att hitta den som passar just din hud.

Testvinnare: Kroppslotion med probiotika

Dr Sannas
199 kr/150 ml
Vegan: Ja

”Perfekt balans mellan fuktgivande och djupverkande”
Recension: Det här är en body lotion som till konsistens känns lätt men ger samma effekt som en rikare body lotion, en perfekt balans mellan att vara fuktgivande, mjukgörande och att vårda på djupet helt enkelt. De torra benen känns återfuktade även dagen efter man smort in dom. Den har en diskret doft av lavendel och innehåller bland annat probiotika, broccolifröolja och tiselolja som gör huden mjuk och smidig. Innehåller inget vatten, känns lyxig och dryg. En praktisk tub med återförslutbart lock, perfekt för necessären. 

Läs mer: Naturligt solskydd – skönhetspanelen har valt en testvinnare

Citrus Hydrating Body Lotion

Weleda
199 kr/200 ml
Vegan: Ja

”Pigg och fräsch citrusdoft”
Recension: Det här är en lätt och fräsch body lotion som snabbt går in i huden. Den tunnare konsistensen gör att den är lätt att smörja in, och det känns som att den ger mycket fukt till huden. Huden blir väldigt len efter att man smort in sig och effekten varar en längre tid. Innehåller bland annat aloe vera och sesamolja, aloe vera har en svalkande effekt på hud som varit i solen. Praktisk pumpflaska som doserar bra och är lätt att ta med sig, känns dryg och prisvärd.  

Body Lotion Purple Lavender

Urtekram
59 kr/245 ml
Vegan: Ja

“Prisvärd vardagslotion”
Recension: Det här är en väldigt lätt body lotion, den tunna konsistensen gör att den känns lätt att smörja in och den går snabbt in i huden. Huden känns direkt återfuktad men effekten varar inte lika länge som hos andra body lotions i testet. Har en djup, lugnande doft av lavendel. Känns som en behaglig body lotion att smörja in sig med efter kvällduschen, pumpflaskan gör också att den lämpar sig bäst för hemmet snarare än att ta med i necessären eller strandväskan. Schysst innehåll med olivolja, aloe vera och probiotika. Känns som en väldigt prisvärd vardagslotion.  

Läs mer: Kollagen – hudens bästa vän

Body Cream with Sea Buckthorn

Rosenserien
325 kr/200 ml
Vegan: Ja

”Känns rik och lyxig”
Recension: Det här är en rikare body lotion som känns och doftar kvinnlig lyx. Den går in i huden snabbt och lämnar huden både återfuktad och väldigt mjuk och len. Innehåller inget vatten, vilket gör att den är dryg. Är rik på fettsyror och innehåller aloe vera, havtornsolja och rosenolja. Kommer i en flaska med återförslutbart lock vilket gör att den även går att ha med sig på resan eller i träningsväskan. Det här är helt klart en body lotion för den som vill ha en kräm som ger fukt, vårdar på djupet och doftar mer intensivt.  

Hemp Oil Skin Lotion

Dr Organic
109 kr/200 ml
Vegan: Nej

“Känns läkande för huden”
Recension: Det här känns som en klassisk body lotion i konsistensen, den är lätt att smörja in och går snabbt in i huden. Bra balans mellan fuktgivande och vårdande på djupet, en effekt som dessutom varar. Den innehåller hampaolja rik på omega-3, -6 och -9 som är känd för att kunna lindra hudbesvär som psoriasis och eksem – och flera i panelen upplever att den känns lugnande och läkande för huden. En unik doft, ganska diskret, som flera i panelen beskriver som medicinsk. Bra förpackning som går att återförsluta och ta med på resan. Känns väldigt prisvärd.

Av Redaktionen

body lotionDr OrganicDr SannasRosenserienskönhetspanelen testarUrtekramWeleda