Hälsointresset hos Patrick Wahlberg, en av grundarna till Greatlife.se, går långt tillbaka.

När jag var 12 år slutade jag äta godis och något år senare började jag köpa kosttillskott för min veckopeng.

Patricks mamma var sjuk i hjärntumörer under hans uppväxt och det låg bakom beslutet att han skulle lära sig allt han kunde om kroppen och om hälsa. Pappan som var läkare hjälpte till och idag brinner Patrick och även Daniel för att sprida kunskap om hur hela människan kan må bättre, och där är kosten en viktig del. Patrick har också skrivit boken ”PXP – ditt bästa jag” där han beskriver sin metod för att stärka den fysiska och psykiska hälsan.

Nyckeln till hälsa är att få till helheten. Kost och tillskott är grundläggande för hälsa men det är inte allt. Vi behöver också rent vatten, sömn, fysisk aktivitet, återhämtning, dagsljus och mycket mer.

Näring för att må bättre

Patrick och Daniel, som båda förstår hur viktig näringen är för att vi ska må bra och vara hälsosamma, tyckte att de tillskott som fanns på svenska marknaden inte mötte deras standard. De sökte sig utomlands för att hitta alternativ och landade i USA. Där fanns Innate Response och MegaFood, två systerföretag som har en mycket hög kvalitetsstandard för det de gör.

Dessa är tillskottens Rolls Royce, förklarar Patrick. Vi har idag fler märken i vår webshop greatlife.se men gemensamt för dem alla är att de möter våra egna krav och de är egentligen enkla: Vi vill bara ha det som är bäst.

Testar och testar igen

I Greatlifes.se egen serie finns Jod Isojod och en produkt som är naturlig hjälp vid urinvägsinfektion: D-mannose med tranbär, hibiskus och maskros. Den motverkar att bakterierna kan växa till och skapa det som kallas biofilm, en ”matta” av bakterier som hänger samman och ger en infektion.

Vi är riktigt jobbiga beställare, skrattar Patrick. Vi vill veta allt, är noga med att produkterna ska vara kvalitetstestade och har testat inte mindre än hos två laboratorier att de möter våra krav på innehåll och stabilitet.

Daniel och Patrick har besökt Innate Response och MegaFoods produktionsanläggning och laboratorium i USA inte mindre än fyra gånger och varje gång går de igenom hela processen från start till slut.

Läs mer: Mer energi i farsdagspresent? Ge bort endast den bästa näringen

Så vet du om ditt tillskott är av bra kvalitet

För dig som vill säkerställa att dina tillskott och superfoods är av bra kvalitet har Patrick några kontrollfrågor du kan ställa.

  1. Varifrån kommer ingredienserna? Om det är någon form av mat, varifrån kommer maten? Var har bären, frukterna eller örterna plockats? Om de är ekologiskt odlade, kan de ändå ha blivit kontaminerade på grund av att de odlats nära en motorväg? Finns det andra källor till toxiner?
  2. Hur har ingrediensen torkats? Hur växterna konserveras spelar roll för hur mycket av näringen som i slutändan finns kvar.
  3. Hur har det förvarats? Värme och ljus kan få produkter att bli dåliga eller näringsämnen att brytas ner.
  4. Är innehållet kontrollerat? Har tillverkaren analyser som visar näringsinnehåll och att den är fri från toxiner?

En analys av D-vitaminpreparat som publicerats visade att variationen mellan vad som står på etiketten och vad som faktiskt finns i burken är stora, berättar Patrick.

Goda resultat på alla dessa frågor är ett absolut måste för att Greatlife.se ska sälja ett tillskott.

Läs mer: Därför ska du äta D-vitamin + så mycket behöver du

Greatlife för optimal hälsa

Hos Greatlife.se finns tillskott av högsta kvalitet, hälsoartiklar och mejlar du kundtjänst kan du få ta det av hälsoprotokoll som stöttar dig på din väg till optimal hälsa.

Det vi stoppar i munnen är extremt viktigt för hälsan. Fler och fler börjar förstå det och vi vill fortsätta vara ett premiumalternativ för den som ta endast vill ta de bästa tillskotten.

Av Katarina Fornander

Daniel BerglundGreatlife.seInnate ResponseMegaFoodPatrick WahlbergSäkra kosttillskott