Vi bad Filippa att berätta om Solaray, vad de står för och hur företaget startades. Till vår stora förtjusning fanns en härlig historia bakom alla kosttillskott!

The promise of the rainbow

Solaray grundades 1973 i USA av vietnamveteranen och läkarstudenten Jim Beck. När Jim kom hem från kriget led han av en rad åkommor som sjukvården inte kunde bota, istället vände han sig till specialister inom ört- och naturmedicin. Där fick han så god hjälp att han beslöt sig för att lära sig mer om naturens läkande kraft. Jims enkla hem i Utah förvandlades snart till en liten kosttillskottsverkstad där Jim blandade örter och tinkturer i sitt eget badkar till en början. När Solaray startade var det örtpreparat man fokuserade på. Bland annat var företaget först i världen med att standardisera och kapsla in örter. Solarays första byline var – The promise of the rainbow.

Idag är Solaray en världsledande leverantör med ett brett sortiment av kosttillskott! Jims Becks anda lever verkligen kvar och efter nästan 50 år har företaget fortfarande samma strävan att hjälpa människor att upptäcka naturens kraft, höja sin livskvalité och optimera sin hälsa!

Hon betonade även att de har fokus på rena råvaror, hög biotillgänglighet, säkerhet och hållbarhet. Filippa berättade om Solaray med stolthet och det med all rätt!

Att hålla sig uppdaterad i hälsovärlden

Som tidigare nämnt har Filippa många bollar i luften och sköter marknadsföringen, försäljningen, utbildningen, produktutvecklingen och har hand om återförsäljare och privatkunder. Hon fortsätter med att berätta:

Jag samarbetar med Solaray i USA och mina kollegor i Norge och Europa när det gäller till exempel nya produkter, regulatoriska frågor och leveranser. Det är många digitala möten, mail och telefonsamtal om dagarna. Det kan vara för att planera nästa års marknadsaktiviteter, revidera hemsidan, skapa inlägg, lösa oväntade problem eller svara på kundfrågor. Jag försöker också hålla mig uppdaterad om allt som rör naturlig hälsa och vad mina kunder och konkurrenter håller på med.

Filippa är som ni kan förstå spindeln i nätet och enligt oss gör hon sina arbetsuppgifter med bravur!

Det fanns det ingen återvändo

Frågan är om intresset för naturlig hälsa alltid har funnits eller om det är något som har växt under årens lopp?

I början av 30-årsåldern arbetade jag på en inköpsavdelning för kläder och jobbade och reste väldigt mycket. Jag kände mig sliten och oroade mig för att jag stressade för mycket. Jag läste Sanna Ehdins bok, Den självläkande människan, och även en bok av den amerikanska läkaren Andrew Weil på samma tema. Vilket ledde till att jag sökte upp en kinesolog/naprapat och närigsterapeut som hjälpte mig mycket. När jag några år senare var föräldraledig pluggade jag till näringsterapeut.

Efter det berättar hon att fanns det ingen återvändo, känslan av att byta bransch kom smygandes. Att engagemanget för kläder och trender trappades av var nu ett faktum! Hon insåg att möjligheten att få lära sig mer om att hålla sig frisk och höja livskvalitén var mer lockande än något annat.

Jag blev intresserad av funktionsmedicin och antiage-rörelsen i USA. Jag sa upp mig och började leta mig fram i en ny bransch…

Om du bara fick välja en produkt ur ert sortiment, vilken skulle du då välja och varför?

Mycket svårt att svara på eftersom jag är multianvändare av kosttillskott. Jag varierar efter årstid och kondition och emellanåt gör jag uppehåll. Om jag var tvungen att minimera så skulle jag nu under vintern äta Solarays Spektro, D&K och Rosenrot. Dessutom skulle jag behöva Superdigestaway och Multidophilus 12 till och från.

Ge dina tre bästa tips för ett mer naturligt hälsosamt liv!

  • Håll koll på magen, den ska fungera regelbundet och inte skapa obehag.
  • Gör inte avkall på sömnen, det är bra att gå och lägga sig ett par timmar före midnatt, det gynnar hormonbalansen bland annat.
  • Ta reda på om det finns livsmedel du är överkänslig emot och ät inte halvfabrikat.

Här hittar du Solaray

Solaray har ett uppdrag som är att göra de mest effektiva kosttillskotten du kan ta. Från Ashwagandha till zink eller någonstans däremellan hittar du Solaray-tillskott som är där för att hjälpa dig att glänsa.

Solaray på Instagram

Av redaktionen

Filippa HultmanSolaray