Ninnie Wikström

Ninnie är grundaren till Ekoappen. Hon är en driven eko-entreprenör och utbildad hälsocoach, med ständigt nya idéer om hur man kan skapa en grönare värld.

Tidigare har Ninnie bland annat drivit en ekobutik med mestadels hudvård, kosttillskott och super foods.

Miljömedvetenhet och hälsa har varit ett intresse för Ninnie under många år. Hon funderar hela tiden på vad man kan göra för att minska människors negativa miljöpåverkan och samtidigt göra det lättare att konsumera hållbart. För några år sedan ställde hon sig frågan om hur man skulle kunna underlätta för konsumenter att göra mer medvetna val. Tanken var att skapa en guide och sökmotor som man alltid hade med sig. Där föddes idén till Ekoappen.

Idag är Ekoappen ett webmagasin för naturlig hälsa och hållbar livsstil.

 

Q&A

Vad är hälsa/hållbarhet för dig?
Att hela tiden göra sitt bästa för att både individen, djuren och planeten ska må bra. ingen kan göra allt – men alla kan göra något.

Vad är ditt bästa hälsotips?
Att lyssna på sin kropp, den pratar oftast väldigt tydligt. Ställa sig frågan “Mår jag bra av det här?” och utgå ifrån det.

När mår du som bäst?
När jag får vara kreativ och skapa. Det kan vara i trädgården, på jobbet, med familjen.

Hur räddar du världen lite varje dag?
Jag försöker göra bra val utifrån de kunskaper och möjligheter som just jag har. Jag grundade och driver Ekoappen, det är mitt största bidrag hittills.

Ditt bästa pepp-tips?
Att först tillåta jobbiga känslor, men att sedan tänka “Detta är övergående”. Jag älskar också att sätta på musik och “fulsjunga/fuldansa” när jag vill peppa mig själv.

Föreläsningar Se alla