Ville underlätta för andra

Jag funderar mycket på vad man kan göra för att minska människors negativa miljöpåverkan och samtidigt göra det lättare att konsumera hållbart. För några år sedan ställde jag mig frågan hur man skulle kunna underlätta för konsumenter att göra mer medvetna val. Tanken var att skapa en guide och sökmotor som man alltid hade med sig. Där föddes idén till Ekoappen. 

De första åren drev jag Ekoappen vid sidan av studier och en egen ekobutik. Det innebar därför många sena kvällar för att kunna fylla på appen med företag. Men eftersom jag trodde på min idé och brann för det jag gjorde, var det värt varenda minut av förlorad sömn.

Samtidigt som jag släppte betaversionen av Ekoappen, studerade jag också till hälsocoach, mitt andra stora intresse. Hösten 2017 valde jag dock att satsa helhjärtat på företaget och blev samtidigt antagen till BBI Startup Program. 

Läs mer: Äntligen är dagen här!

Gavs en unik chans

När jag sedan fick möjligheten att slå ihop mina två passioner hälsa och hållbarhet till att göra ett livsstilsmagasin på webben, var det en chans jag direkt ville nappa på. Så här har vi nu äntligen nya ekoappen.se, Sveriges fräschaste plattform för naturlig hälsa och hållbar livsstil.

Att leva som jag lär är viktigt för mig, så självklart är min vardag så ekologisk, miljövänlig och hälsosam som möjligt. Ingen är dock perfekt och ingen kan göra allt – men alla kan göra något.

Hälsa & Kärlek,
Ninnie Wikström – Grundare Ekoappen

Läs mer: Mjukaste löddret och bästa hållbarhet

Om mig

  • Bor: Karlskrona
  • Familj: Man, två egna barn och två bonusar, samt en hund – alla tjejer
  • Gör: Driver Ekoappen tillsammans med mitt fantastiska team
  • Fritid: Trivs med att fixa i trädgården och att umgås med familj och vänner

Ekoappens krönikor ger fristående skribenter möjlighet att ventilera en tanke, ide eller åsikt. För krönikornas åsikter svarar skribenten, de behöver inte vara åsikter som Ekoappen delar. Vill du skriva en krönika? Kontakta redaktionen@ekoappen.se

ekoekologiskthållbarlivsstilNinnie Wikström