Presskonferenserna pågår tisdagar kl. 12:00-12:45 till och med 23:e februari 2021.

Missade du förra eventet med Johan Holmsäter, kan du se det här.

Metabolisk hälsa viktigt

Alla celler i kroppen behöver energi, varje sekund, livet ut. På läkarspråk kallas det för kroppens metabolism (ämnesomsättning). När vi förstör vår förmåga att producera energi till våra celler ökar risken ökar att drabbas av någon av våra moderna livsstilssjukdomar såsom fetma, typ 2 diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, högt blodtryck, cancer, demens och depression.

Att dessa livsstilssjukdomar dessutom råkar vara de största riskfaktorerna vid COVID-19 är ingen slump. De metabola sjukdomarna påverkar immunförsvaret på flera negativa sätt.

Det hjälper alltså inte att bara boosta ditt immunförsvar med C-vitamin och D-vitamin om din kropps förmåga att ta hand om näringen du äter har blivit nedsatt. Första steget att börja bygga ett starkt immunförsvar börjar med att säkerställa att din metabola hälsa är på topp.

Läs också: Är du metabolt frisk?

Om dagens gästexpert

Ewa Meurk, hjälper företag och privatpersoner se hälsa som en av de viktigaste framgångsfaktorerna. Genom att kombinera sin tekniska bakgrund och mäta de viktigaste hälsomarkörerna i kombination med gedigen utbildning inom näringslära och funktionsmedicin hjälper hon sina kunder att lägga upp framgångsrika strategier för hur de ska bli starkare, friskare och effektivare, både arbetsmässigt men även privat.

Ewa har en MS.c inom Datateknik från KTH och har under de senaste 20 åren startat och drivit ett antal företag, främst inom IT-sektorn men även inom andra områden. I sin roll som VD och företagsledare har hon gedigen erfarenhet av entreprenörskap, ledarskap och personalfrågor och hur man får människor att topprestera utan att de slits ut.

Bokning och kontaktuppgifter

För att delta på föreläsningen, bokar du din kostnadsfria plats här.

Torgny Steen, Torgny Steen Research AB
E-post: torgny@torgnysteen.com

Mob: 0707-170 595
Web: Proaktivitet.se alt. Torgnysteen.com

Mail: ewa.meurk@elitista.se
Web: www.elitista.se

Ewa Meurkmetabolismmetanol hälsapresskonferenserTorgny Steen