Efter en sommar med mycket sol, kan huden behöva en fuktboost inför hösten. Hyaluronsyra ett kroppseget ämne med stor vattenbindande förmåga, som bland annat fungerar som fuktgivande smörjmedel och stötdämpande fyllnadsmaterial mellan de elastiska fibrerna i huden, kollagen och elastin. Minskad mängd hyaluronsyra i kroppen, leder till ökad torrhet i huden, slappare hud, fina linjer, rynkor och hängig hud. Att tillföra hyaluronsyra kan hjälpa till att motverka just det.

Här har Ekoappens skönhetspanel testat sex olika naturliga fuktbomber med hyaluronsyra – alla med milda, naturliga och ekologiska ingredienser. Läs recensionerna för att hitta den fuktbomb som passar just dig.

Testvinnare: 2-Phase Hyaluron-Shake

Annemarie Börlind
279 kr/50ml
Vegan: Ja

”Fuktbombernas fuktbomb!”

Recension: Det här är fuktbombernas fuktbomb! Den tvådelade emulsionen är en perfekt kombination av fuktserum och ansiktsolja i ett – och tillsammans gör de underverk med torr och fuktfattig hy. Innehåller bland annat hyaluronsyra, rödalg som stimulerar hudens egna hyaluronproduktion, jojobaolja, kokosolja och sojaolja.

Kommer i en glasflaska med pump där utseende, doft, känsla och effekt andas ren lyx. Doften är relativt mild och åt det fräschare hållet. Emulsionen är tunn och man behöver skaka flaskan ordentligt för att ta del av både fuktserumet och ansiktsoljan. Väl på huden säger det slurp så har oljeserumet gått in och huden känns direkt fuktmättad. Det känns även som att torrhetslinjer och rynkor fylls ut. Oljeserumet känns normaldrygt och extremt prisvärt. Sammanfattningsvis en superlyxig fuktboost som verkligen gör jobbet.

Läs också: Naturligt schampo – skönhetspanelen har valt en testvinnare

Serum Hyaluron

Callys
599 kr/12 ml
Vegan: Ja

“Skön återfuktning med lyxig salongskänsla”

Recension: Detta serum ger en intensiv återfuktning och huden blir märkbart fylligare och fastare. Det innehåller hyaluronsyra med dubbel molekylvikt för att ge maximal effekt i både de övre och undre hudlagren. Serumet ämnar till att stimulera produktionen av kollagen, som verkar utslätande. Innehåller också naturliga ingredienser som renar, lugnar, verkar antiinflammatoriskt, läkande och lugnande, samt minskar porer och främjar mikrocirkulation.

Serumet presenteras i en nålfri spruta, som känns som en lyxig salongsprodukt. Det har en väldigt mild doft och en härlig formula som huden snabbt suger åt sig. Detta är en riktig fuktboost som lämnar en strålande och glad hy efter sig. 

Hydra Miracle Serum

MPicaut
729 kr/30 ml
Vegan: Ja

“Skön fuktgivare som ger ett fint glow”

Recension: Detta är ett serum som är intensivt återfuktande. Innehåller fuktgivare från djuphavsalger, tamarindfrukt, havtorn och hyaluronsyra. Det har också ett biopatent “tredje generationens hyaluronsyra” som stimulerar cellförnyelsen och bygger upp huden inifrån och förbättrar Anti Age-effekten.

Serumet kommer i en snygg glasflaska med smidig pipett. Dropparna är lite trögflytande och går snabbt in i huden, som blir skönt återfuktad och får en ny glow. Nästintill doftfri, så passar även den doftkänsliga. Ett härligt serum med svalkande känsla och ett strålande resultat.  

Läs också: Body lotion – skönhetspanelen har valt en testvinnare

Organic Cotton Mask

Rosenserien
95 kr/1 mask á 15 ml
Vegan: Ja

”Skönt svalkande och direkt uppfräschande”

Recension: Det här är en härligt svalkande sheet mask som direkt piggar upp och ”injicerar” huden med fukt och lyster. Sheet maskens fuktgivande serum innehåller bland annat hyaluronsyra, fikonkaktus som förbättrar hudens fasthet och prebiotika. Masken är 100 procent biologiskt nedbrytbar och gjord av ekologisk bomull.

Kommer i en singelförpackning som är smidig att ta med sig på tjejresan – till exempel. Är förvånansvärt lätt att veckla ut och har flera ”slitsar” som gör att den sitter bra i ansiktet. Doften är mild och behaglig. Man känner sig fräsch direkt efter att ha använt den – känns som den optimala masken efter en dag på stranden eller en lång dag framför datorn då huden känns torr och trist. Den svalkande effekten gör även att den känns skön om man känner sig trött och svullen i ansiktet.   

Närande Anti-Aging Serum

Dr Sannas 
890 kr/30 ml
Vegan: Ja

“Lyxiga och dryga droppar med en silkeslen touch”

Recension: Detta är härligt serum som boostar huden med fukt och näring på djupet, med sin höga koncentration av aktiva ämnen. De två olika molekylstorlekar av hyaluronsyra maximerar hudens fuktbarriär, som hjälper till att öka hudens elasticitet. Serumet innehåller extrakt från en grönalg som främjar cellförnyelse, dämpar inflammation och bygger upp huden inifrån.

Serumet kommer i en nätt pumpflaska i glas, med stilren design. Konsistensen är lotionaktig, det går supersnabbt in i huden och lämnar ingen hinna alls. Perfekt att ha under makeup. Doften är väldigt mild och behaglig. Många upplever en direkt uppstramande effekt och minskade porer. Huden känns silkeslen efteråt. Ett ljuvligt serum, som förtjänar en plats i badrumsskåpet.

Pro Collagen Plus+ Hyaluronic Acid/Biotin

Dr Organic
199 kr/50 ml
Vegan: Ja

”Lugnande, fuktgivande och uppstramande i ett”

Recension: Det här är en lugnande, fuktgivande och uppstramande dag- och nattkräm, allt i ett. Samma kräm fyller med andra ord väldigt många behov. Krämen innehåller bland annat hyaluronsyra, biotin, extrakt av svartvinbärsblad som stimulerar elastinproduktionen och extrakt från drakblodsträdet som verkar föryngrande och läkande för huden.

Kommer i en vakumpumpflaska vilket känns hygieniskt och bra. Krämen är relativt rik men känns trots det inte fet på huden. Den går in väldigt snabbt i huden och det känns som att krämen direkt ger fukt, fyller ut torrhetslinjerna och stramar upp huden. En i panelen som har ett rodnande och extra känsligt område i ansiktet märker också att det röda lägger sig och fläcken är ”tillfreds”. Doften är diskret och behaglig. Känns som en extremt prisvärd kräm som ger väldigt mycket.    

Av Redaktionen

Annemarie BörlindCallysDr OrganicDr SannasMpicautRosenserien