Hennes stora passion i livet är att se andra människor växa och att få sprida en holistisk skönhet och hälsa. Johanna driver sedan 5 år tillbaka Holistic Health Academy, där hon utbildar Hälso- och livsstilsterapeuter. Hon vidareutbildar även hudterapeuter till Advanced Skin Theraspist, till att arbeta med huden ur ett holistiskt synsätt.

Johanna har drivit eget företag i över 20 år inom skönhet och hälsobranschen och älskar verkligen det hon gör.

Nu ser jag så fram emot att få vara med på Ekoappen och i detta underbara community!

Läs också: Så fixar du sommarfötterna

Vad är hälsa/hållbarhet för dig? 

Det är när jag hittar det som passar mig och utifrån vad jag vill ha mer av i livet. Jag ser alltid kroppen som en helhet, där allt spelar roll. Allt i från vilka tankar jag väljer att tänka, till viken kost jag stoppar i mig och som passar mig, till vilken träning som jag tycker är rolig och mycket mer. När man utgår med det som är roligt och när man når sina mål, så blir det också hållbart. 

Djupandning och meditation

Johanna tycker att det finns en hel del hälsotips som är bra och fler behövs oftast för att uppnå en hållbar hälsa. Men det hon själv tycker för med sig många andra hälsofördelar är att djupandas och meditation. Hon menar att när kroppen får slappna av kan också näringen tas upp bättre och vi får mer energi. 

Hon mår som allra bästa när hon får utlopp för sin kreativitet och när hon ser andra människor växa och må bättre, när de gör livsstilsförändringar. 

Hur räddar du världen lite varje dag? 

Genom att utbilda andra i en holistisk hälsa. Som de sedan kan sprida vidare till andra i sin tur genom att göra hälsoanalyser med livsstilsförändringar. Tillsammans är vi starka och världen blir bättre när vi människor mår bättre. 

Johannas bästa pepp-tips

Jag tror att världen skulle bli mycket bättre om man gjorde följande: 

  1. Slutade döma andra människor – låta alla människor vara unika utifrån varje individs förmåga. 
  2. Att man insåg att allt som man gör också reflekterar tillbaks. Exemplevis ler jag på stan, så får jag ett leende tillbaks. Insikten att varje människa kan skapa sin egna lycka. 
  3. Insikten att varje människa har ett ansar att ta hand om sin egen hud och hälsa. Att se till att få i sig den bästa maten dagligen, motionera, underbara tankar och stanna upp och förstå sig själv fullt ut. 

Läs också: 3 sätt att komma igång med yoga

Av Ninnie Wikström

hud