Att välja ut några få poddar att presentera är inte lätt. Det finns så många bra! Huvudtemat för det här urvalet är att de ger dig konkreta verktyg för att förbättra din vardag och din hälsa.

Poddar om hälsa

Anna Sparre 4Health – Med egna avsnitt och intervjuer, ofta med internationella gäster, ger Anna Sparre kunskap om hälsa som går på djupet. De ämnen och intervjupersonerna tar upp låter dig förstå hur din kropp fungerar och vad du själv kan göra för att må bättre.

Hälsa kommer inifrån – Inspiration, kunskap och hälsosamma tips. Det bjuder Holistic på i sin, som görs tillsammans med journalisten Petra Månström, känd från Maratonpodden. Här pratas det förstås vitaminer och näring men också ämnen som sorg, hur bäst lyssnar på varandra eller hur vi kan må bra på jobbet ryms i podden.

Klimakteriepodden – Åsa Melin guidar kunnigt sina intressanta gäster genom diskussioner som ger lyssnarna kunskap om klimakteriet. Menopausen är det mest naturliga i världen men som vi tyvärr vet alldeles för lite om. Lyssna för hälsa och välmående nu och hela livet.

Hälsosnack med Lotta och Victoria – Hälsa med ett holistiskt perspektiv och här tas hänsyn till att hela människan ska må för att vi ska vara hälsosamma.  Ekonomi, relationer och inre välmående är alla exempel på ämnen som Victoria Carinci och Lotta Lagerqvist tar upp. De träffar spännande gäster som belyser olika vinklar av hälsa.

Läs också: Victoria och Lotta: Surkål är superfood du enkelt gör själv

Poddar om hållbarhet

Hållbarhetspodden – Varje tisdag möter Veckans Affärers hållbarhetsexpert Jessica Cederberg Wodmar en näringslivsprofil för att diskutera vad hållbarhet egentligen innebär för näringslivet.

Vetenskapsradion Klotet – Ger dig fördjupande berättelser om aktuella miljöfrågor. De är på plats där det händer, träffar de berörda och de som är ansvariga. Klotet strävar efter ett levande radioberättande som sätter fingret på vår tids viktigaste klimat- och miljöfrågor.

Hållbarprofil Podcast – Amanda Borneke intervjuar hållbara profiler och människor som påverkat hennes resa till att bli mer hållbar. 

Vägen mot Paradiset – Johannes Cullberg intervjuar de ledande forskarna, entreprenörerna, atleterna och personligheterna inom hälsa och hållbarhet. Här får du inspiration och verktyg att utveckla både din egen hälsa och vår planethälsa.

Läs också: Johannes Cullberg: Varje gång du handlar mat gör du ett val

Av Katarina Fornander

4HealthHälsa kommer inifrånHälsosnackJohannes CullbergKlimakteriepoddenpodcast