Jag är allergisk mot det mesta och har min värsta period nu. Jag ser till att skölja näsan varje morgon och ibland även kväll. Jag har precis påbörjat en juicefasta som brukar lugna många besvär. Jag ska sen även påbörja AIP för att se om allergin blir bättre när min läckande tarm får läka. Jag har låtit mitt gråa hår komma fram för att undvika gifter, både när det gäller mig och naturen. Äter ekologiskt så långt det går och använder så milda produkter jag kan för kropp och natur. Andas helst genom näsan och boostar mig med div. stärkande hälsokost! – Monica

Jag tar ett glas björksav på morgonen och det är mitt bästa tips. Jag har inte tagit en enda tablett hittills och inga ögondroppar har behövts! Om jag någon gång känner att det börjar klia i ögonen tar jag ett extra glas sav och sedan är irritationen borta.

Såå enkelt, naturligt och ekologiskt. – Mirjana

Nässköljning och Pollenzym fungerar bra för mig. – Helén

Mitt bästa tips är att dricka citronvatten det första på morgonen.
Efter en halvtimme dricker jag ett glas sellerijuice.
Boosta med mycket c-vitamin, ingefära och gurkmeja.
D-vitamin, B-vitamin och zink är bra.
Plocka bort gluten, laktos och socker.
Träna så ofta du orkar och framförallt ha kul med dina vänner. – Ewa

Hej, tallbarrsvatten är ett ett jättebra naturligt tips man kan göra hemma själv för att klara pollensäsongen bättre. Man tillför då en liten dos pollen varje dag under en period och bygger upp en bättre tolerans. Lägg en tallbarrskvist i en kanna vatten och drick lite några gånger under dagen och några veckor i sträck. – Jennie

Jag brukar skölja näsan med havssalt i en nässköljnings flaska. Spraya ögonen med kolloidalt silver. Se till att ha ett bra immunförsvar. Barken från pinjeträd har jag hemma som jag kokar te på. Se till att inte ha en läckande tarm, om man har det brukar det bli bättre att ta bort vete och mjölk. – Cecilia

Har haft pollenallergi sedan barnsben och förra året började jag med Pycnogenol.

Det är första året som jag kunde njuta av vår och sommar. Kunde ta djupa andetag och vistas utomhus. Kommer fortsätta varje år! Nu fasar jag inte längre för våren. – Charlotte