Med en bra nagelolja kan du dock vårda och återfukta dina naglar för att återställa deras hälsa. Läs mer om hur du maxar din nagelvård med nagelolja nedan!

Vad är nagelolja? 

Nagelolja är precis vad det låter som, nämligen en olja ämnad för naglar och nagelband. Oftast består den av en kombination av olika vegetabiliska oljor, exempelvis jojobaolja, aprikosolja, mandelolja och kokosolja. Gemensamt för alla nageloljor är dock att de har vårdande ingredienser som ska stärka och återfukta nageln inifrån. 

Det är inte ovanligt att nagelbandsoljor också innehåller antioxidanter och vitamin E som båda är viktiga för starka och friska naglar.

Även om nagelolja inte är absolut nödvändigt för hälsosamma naglar kan det vara en bra produkt, framför allt om du har torra och sköra naglar. 

Läs också: Varningssignaler dina naglar kan ge dig om din hälsa

Vilka är fördelarna med nagelolja? 

Som du säkert redan förstår finns det ett flertal fördelar med att använda nagelolja. Här är några av de främsta: 

  1. Återfuktar nagel och nagelband. Genom att erbjuda rikligt med fukt kan nageloljan återfukta både nagel och nagelband på djupet. Det minskar risken för både torrhet och sprickor. 
  2. Kan skynda på nagelväxten. Nagelbandsolja kan också förbättra blodcirkulationen kring dina naglar, vilket i sin tur kan stimulera tillväxten. Det kan också göra nageln tjockare och starkare. 
  3. Skyddar mot trauma. En annan fördel med nageloljan är att den kan skydda naglarna mot trauma, exempelvis i samband med manikyrer och liknande.  
  4. Ger snyggare naglar. Slutligen kan oljan få dina naglar att se fräschare och friskare ut. Den kan också göra att ditt nagellack håller sig snyggt och glansigt längre. 

Hur använder man nagelolja? 

Det är enkelt att använda nagelbandsolja. Det enda du behöver göra är att applicera några droppar på nagelbandet och massera in oljan ordentligt tills den absorberats. 

De flesta nageloljor kommer antingen med en borste eller en pipett för enkel applicering. Det går också bra att applicera oljan på nageln med en bomullspad. 

Hur ofta du ska använda oljan beror lite på hur torra dina naglar och nagelband är. Vid svår torrhet kan det vara bra att smörja in dem två gånger per dag. I övriga fall räcker en gång per dag, alternativt varannan dag.

Tänk på! Om du applicerar nagelolja innan nagellack, se till att oljan absorberats ordentligt annars kommer lacket inte att fastna.

Läs också: Handkrämer – Skönhetspanelen har valt sina favoriter

3 tips när du väljer nagelolja 

Låt oss avsluta med ett par tips innan du bestämmer dig för att köpa en nagelolja. 

  1. Välj en naturlig och ekologisk olja. Naturliga produkter innehåller inga starka kemikalier som kan orsaka irritation och samtidigt vara skadliga för miljön. Välj därför en naturlig och ekologisk nagelolja. 
  2. Kontrollera doseringen. En pipett är det enklaste och även mest hygieniska alternativet när det gäller dosering. 
  3. Gör din egen olja. Du behöver inte alltid köpa en färdig nagelolja, utan det går utmärkt att göra en egen också. Då kan du själv blanda de oljor du önskar. Se bara till att addera vitamin E för längre hållbarhet. 

Naturlig nagelolja

Rosenserien Nail and Cuticle Oil är en vårdande olja för naglar och nagelband. Oljan gör nageln stark och mer elastisk samt motverkar att den skivar sig eller spricker. Nageloljan är rik på omegafetter från camelinaolja som mjukgör nagelbanden. Den innehåller också myrra som stärker naglarna och tea treeolja som lugnar irritationer och motverkar andra hudproblem.

Av Elsa Larsson

ekologiskNagelolja