1. The Eco Gang: Hållbart badrum för hela familjen

Svenska företaget The Eco Gang är på en mission att göra vardagen mer hållbar. Deras sortiment av hygienprodukter inkluderar tandborstar i bambu, tops och plåster.

I en tid när plastengångsartiklar översvämmar haven, erbjuder The Eco Gang ett hållbart alternativ för hela familjens badrum. Genom att välja deras produkter minskar du din användning av plast och stöder samtidigt ett företag som är engagerat i hållbarhet.

Läs också: Hållbara julklappstips för ett miljövänligt firande

2. Stasher Bag: Plastfria förvaringslösningar

Stasher Bag erbjuder praktiska och plastfria förvaringspåsar tillverkade av 100% silikon. Dessa påsar är återanvändbara och fungerar perfekt för att förvara allt från frukt och matrester till smycken och laddare.

Genom att välja Stasher Bag sparar du både pengar och minskar användningen av skadliga plastpåsar. Det amerikanska kvinnoföretaget, certifierat som B Corporation, strävar efter att erbjuda allergivänliga, lättskötta och multifunktionella förvaringslösningar.

3. We Might Be Tiny: Kreativa hållbara produkter

Det australiska företaget We Might Be Tiny har snabbt blivit känt för sina livsmedelsklassade silikonprodukter.

Med söta figurer som björnar, kaniner och katter, erbjuder de produkter som tallrikar med lock, bestick, pipmuggar och glassformar. Deras fokus på hållbarhet sträcker sig till kvalitetsprodukter som är designade för att hålla länge, vilket minskar behovet av att ständigt köpa nya produkter.

4. Klean Kanteen: Rostfritt stål för en hållbar framtid

Amerikanska Klean Kanteen är dedikerat till att ersätta giftiga plastprodukter och minska användningen av engångsartiklar. Deras sortiment av mat- och dryckesbehållare i livsmedelsklassat 18/8 rostfritt stål inkluderar vattenflaskor, termosar och matlådor.

Produkterna är fria från skadliga kemikalier som bisfenol A (BPA) och epoxyliner, vilket gör dem säkra för både människor och miljön. Dessutom donerar Klean Kanteen 1 procent av sin vinst till ideella organisationer inom hälsa och miljö genom “1% for the planet”.

Läs också: Hållbart advents- och julpynt: En grön inramning för ditt hem

5. Miljövänlig tvätt och städ: Rengöring för en grönare planet

För dem som är angelägna om att minska sin miljöpåverkan även när de städar och tvättar, finns det ett brett utbud av ekologiska och giftfria städprodukter. Märken som Attitude, Sonett, Pure Effect och Lilly’s Eco Clean erbjuder diskmedel, tvättmedel och rengöringsprodukter som är skonsamma mot miljön.

Genom att välja dessa produkter kan du säkerställa att även ditt hem förblir hållbart.

Att ge hållbara julklappar är inte bara en handling av generositet gentemot mottagaren, utan också ett steg mot att minska den negativa påverkan på vår planet. Genom att stödja företag som aktivt arbetar för hållbarhet, kan vi tillsammans göra skillnad och skapa en grönare framtid. Så låt årets julklappar vara en manifestation av omtanke inte bara för våra nära och kära, utan också för den värld vi delar.

Av redaktionen

hållbarhetjulklapparMedvetna.se