På engelska är deras beskrivning “Fresh from farm to tablet” och det skvallrar en del om innehållet i tillskotten. Megafood använder nämligen växter och grönsaker för att extrahera näringsämnen till sina produkter. 

Ända sedan 1989 har målsättningen varit att förbättra människors liv genom att leverera den mest autentiska näringen som är möjligt genom högkvalitativa tillskott från “whole foods”.

Whole foods – hela råvaror från bonden 

Whole foods, eller oprocessade råvaror, är grönsaker, frukter, baljväxter, spannmål och animalier som är obehandlade och obearbetade så lite som möjligt innan de konsumeras.

Varje år köper de in över 300 000 kilo grönsaker och andra råvaror att göra tillskott av. Växterna mosas och extra vitaminer och mineraler tillsätts för extra näring. 

Efter det torkas mixen skonsamt och görs till tabletter. Hela processen tar totalt 236 timmar.

Läs mer: Daniel Berglund och Patrick Wahlberg: “Näring av högsta kvalitet är vår passion”

Innehållet ingen gissningslek

När det kommer till innehåll är MegaFood helt transparenta och ser till att varje tillskott är fria från soja, mjölkprotein och gluten. De testas för över 125 bekämpningsmedel och är testade för att vara fria från rester av glyfosat. 

Allt eftersom de är måna om att alla ska kunna veta vad som finns i det de stoppar i sig. 

Järntillskottet BlodBuilder är en kombination av vitamin C från apelsin, folat från broccoli. B12 och fermenterat järn tillsammans med rödbeta. Denna kombination har i studier visat sig öka mängden järn i kroppen utan att orsaka många av de vanliga bieffekterna som illamående och förstoppning.

Läs mer: Whole foods – Därför ska du välja hela råvaror

Tillskott för näringsproffs 

Systerserien Innate Response har tagits fram specifikt för proffs inom hälsa och näring att rekommendera sina klienter. Här finns också whole foods i produkterna och Innate Response använder sig av samma “Slo Food” process vid tillverkningen för att bevara näringsämnena. 

Filosofin bakom Innate Response är att kroppen är byggd för att vara i balans och frisk. Det är det naturliga tillståndet för människor. 

Men, fyller de på, idag är det mycket som gör att kroppens system för att upprätthålla balans är påfrestade. Därför är ingenting viktigare för hälsan är att stärka kroppens förmåga till självläkning med rätt näring. 

Av Katarina Fornander

Källa: Christopher R. D’Adamo; James S. Novick , MD; Termeh M. Feinberg , PhD, MPH; Valerie J. Dawson , BS; Larry E. Miller , PhD (2018). A Food-Derived Dietary Supplement Containing a Low Dose of Iron Improved Markers of Iron Status Among Nonanemic Iron-Deficient Women. Journal of the American College of Nutrition, Pages 342-349.
Innate ResponseMegaFoodwhole foods