Hippie Rose

Orchid
689 kr/50 ml

“Blommig, feminin doft”

Om produkten:
En finstämd och sensuell doft med blommiga och fruktiga toner som bottnar i ren hänförelse, en underbar kärleksdeklaration! Hippie Rose är en förförande doftkomposition som innehåller de eteriska oljorna med bland annat bergamott, neroli, citronmeliss, tuberose, benzoin.

Skönhetspanelens recension:
Här har ni en feminin doft som är varm och blommig doft! En ur testpanelen upplever att doften förändras till en varmare doft så fort parfymen har landat på huden jämfört mot när hon bara doftade på den från korken. Samma person fortsätter att säga: “- Jag har verkligen inget dåligt att säga om den här parfymen”, vilket toppenbetyg!

Hippie Rose känns lekfull och fräsch och detta är verkligen en ny favorit hos oss! Flankongen är lyxig och det är ett stort innehåll i flaskan, hela 50 ml! Trots sin generösa mängd är den väldigt enkel att bära med sig i väskan. Det behövs dock inte någon större påfyllning av denna under dagen, för doften håller i sig från morgon till kväll. Underbar!

Läs också: Ansiktsserum – Skönhetspanelen har valt sina favoriter


Lemon & Rose

Jimmy Boyd
379 kr/200 ml

“Smart, snygg och fräsch”

Om produkten:
En energigivande unisex-doft med 100 % naturliga ingredienser som innehåller bland annat citron, mandarin samt ros, doften kan beskrivas som en exceptionell och unik doft av citrus med diskreta inslag av ros. Jimmy Boyd Lemon and Rose Fragrance Cologne 200 ml från parfymhusets ekologiska och bio-dynamiska kollektion. Den här friska och fräscha unisex-doften kan beskrivas som en exceptionell och unik doft av citrus med diskreta inslag av ros. Doften består av ingredienser från naturen så som citron, bergamott, mandarin, ros och vetiver.

Skönhetspanelens recension:
Tankarna förs till genast till en härlig, fräsch sommardag! Alla ur testpanelen är eniga om att citrusdoften är otrolig, rosdoften finns där lite lätt också – men just citrusen, wow! Aromaterapin i denna är “smart energy”, som menas med att doften ger kraft och energi, och det kan vi verkligen skriva under på. Som sagt förs tankarna till en sommardag och vem får inte energi och kraft av det? Så otroligt fräsch doft som vi alla älskar! Tummen upp för att denna doften är unisex.

Det som är så snyggt och smart med Lemon & Rose är att det finns ett ekologiskt citronblad inuti som gör att extraktet från bladet förstärker intrycket av doften. Det gör hela intrycket unikt och även ett supersmart sätt att bibehålla doftens egenskaper! Samtliga dofter ur från sortimentet från Jimmy Boyd har detta sätt, där alla har ett blad av en huvudnot! Flaskan är stor och är väldigt dryg med andra ord, den håller väldigt länge. Smart, snygg och fräsch är ledorden för denna doft!

Läs också: Micellärvatten – Skönhetspanelen har valt sina favoriter


Nahélie

Nahélie
1450 kr/50 ml

“Perfekt balanserad doft”

Om produkten:
Denna exklusiva doft har en utsökt kryddig öppning och ett djup som passar både kvinnor och män. Omsvept av lyxig jasmin sambac och damascenerros får den ett fint sött blommigt stråk som ger en känsla av lugn och harmoni. Basen utgörs av ljuvliga tränoter i kombination med cederträ, patchouli och vanilj vilket ger en perfekt välbalanserad doft. Under sin livslängd ändrar doften karaktär och blir från person till person unik på huden. 

Skönhetspanelens recension:
Den här doften föll skönhetspanelen pladask för! Den är ganska intensiv vid första sprutet på huden, men efter en stund lägger den sig och doftar mer mjukt. Precis som beskrivningen om parfymen säger – det är en perfekt välbalanserad doft! Den är lagom kryddig och jasmindoften tränger igenom på ett smidigt sätt. Visste ni att just jasmindoften ökar kroppens egen produktion av må bra-horomoner? Detta är alltså en parfym som påverkar ditt humör positivt, win-win!

Flaskan är det ordentlig tyngd i, något som vi tycker känns otroligt lyxig. Man vill ju att en parfym ska vara rejäl och tung! Det är en stor flaska som det endast behövs ett litet sprut av för att doften ska sprida sig och fylla kroppen av ett lugn. Flankongen är stilren och enkel, så även designen tyder på lyx. Denna doften är unisex och den träiga doften i Nahélie känns varm, jordig och fyllig, något som troligen är den stora anledningen till att denna passar alla.

Läs också: Bodylotion – Skönhetspanelen har valt sina favoriter


Lily Ambre

Aimée de Mars
499 kr/30 ml

“Helt perfekta ingredienser”

Om produkten:
Lily Ambre är en doft av glädje för en strålande kvinna som njuter av livet till fullo. Lily Ambre doftar björnbär och apelsinblomma med en toppnot av sofistikerad ros samt lilja. Vaniljen och bensoinet i basnoten avslutar doften varsamt. En vegansk hudvårdskomposition som innehåller 98 % naturliga ingredienser. Naturen är full av sofistikerade och energigivande dofter. De magiska dofterna i Aimée de Mars-serien består av härliga kombinationer av blom-, trä- och juiceextrakt, alkohol från ekologiskt vete och det harmoniserande vattnet från källan Saint Genulphe. Varje Aimée de Mars doft har en hjärt-not från eteriska oljor som gör dofterna raffinerade och gör att de varar länge.

Skönhetspanelens recension:
Oj oj oj, flankongen ser ut precis så som man vill att den ska ut! Den är stilren, ljus, tydlig text och en snygg träkork som skyddar sprutstycket. Fun fact är att allt är tillverkat i Frankrike, allt från doften till förpackningen. Det är verkligen en fransk dröm! Och ni hör ju namnet, Lily Ambre… Bara namnet är otroligt vackert!

Doften är fräsch och ganska lätt med något kryddigt inslag. Den fräscha doften kommer från björnbär och apelsinblomma, succé! Det lite tyngre inslaget kommer från ros och lilja, vilket är en helt perfekt kombination av lätt och tung doft. Den tyngre doften byggs upp under dagens förlopp, den kommer inte direkt. Så den förändras något och anpassar sig efter den egna kroppsdoften och det känns väldigt lekfullt! Ingen doft man tröttnar på då den skiftar sig under dagen. Perfekt kombination av ingredienserna!

Så gick testet till

Fyra personer sitter i skönhetspanelen och alla testar varje produkt noggrant. Perioden för hur länge produkterna testas varierar, men minst en period på två veckor ska de testats regelbundet. Det som skönhetspanelen bedömer är allt från doft, konsistens och design till hur slutresultatet upplevs. Vidare sammanställs allas upplevelser och resultat!

Av redaktionen