Älskar att lära sig nya saker

Frida är en 42 årig gift fembarnsmamma som arbetar i hälsokostbutik och har en stor passion för hälsa och näringslära. Hon går just nu en utbildning till multidimensionell healer och utvecklar sin mediala kunskap och förmåga. Hon älskar att lära sig nya saker och läser en del om hälsa kost och andlighet. Hon tycker även om att måla och handarbeta på sin fritid. 

Läs också: 7 anledningar till varför du ska boosta med pycnogenol

Symtomen blev bättre efter bara någon vecka

Hon har under pollensäsongen varit trött och hängig och fick via sitt arbete information om ett kosttillskott som hon skulle kunna prova för att se om detta kunde lindra hennes besvär. Hon bestämde sig för att prova pycnogenol i början på pollensäsongen och märkte att allergin blev bättre efter bara någon vecka. 

Efter detta så bestämde hon sig för att lära sig mer om pycnogenol och läste på och fick vidare utbildning. Efter att ha ätit det i cirka fem månader märkte hon att huden var spänstigare och slätare. Hon har nu ätit det i drygt ett halvår och det har även hjälpt henne med klimakteriebesvär som varit lättare vallningar. När det gäller pycnogenol och pollenallergi finns det en hel del forskning som visar lindring av symtom. En studie som är gjord på björkpollen i Kanada visar goda resultat på symtom kopplat till ögon och näsa om man började behandlingen 3 veckor innan pollensäsongen startade.

Läs också: Pycnogenol: Ger dig en lugnare astma- och allergisäsong

Besvären går i vågor

Frida säger att hennes kropp var i ett dåligt skick vilket innebar att hon anpassade dosen efter det. Hennes besvär går i vågor och hon har ibland fått ta till atopiska allergitabletter då gräspollenet varit extra starkt under torkan. Hon säger att hon även ibland behövt komplettera med nattljusolja när värmevallningarna eskalerat i styrka. En studie gjord på klimakteriebesvär och pycnogenol där deltagarna tog tillskottet under en period av 3 månader visade flera förbättringar redan efter 4 veckor och den förbättring som stack ut mest var förbättrad sömn.

 Men från att ha ätit allergimedicin hela våren förut till att bara behöva några veckor under sommaren nu är enormt tacksamt eftersom detta tillskott är naturligt säger Frida. 

Hon har inte märkt av några biverkningar och rekommenderar den till alla som kan ha behov av den. Hon tillägger också att -eftersom den hjälper kroppen hantera fria radikaler så är den ett enormt viktigt kosttillskott i dagens samhälle. 

Av Johanna Stala von Schewen

Fakta om pycnogenol

Pycnogenol utvinns ur barken på den franska strandtallen, och främst har pycnogenol kraftfulla antioxidativa egenskaper, vilket kan skydda kroppens celler mot fria radikaler. Om de fria radikalerna blir fler än antioxidanterna uppstår det som kallas oxidativ stress vilket innebär att cellerna och vävnaderna i kroppen skadas. Det finns mycket forskning om effekterna av pycnogenol.

antioxidanterIntervjuklimakterietpollenallergipycnogenol