År 1985, nära Estepona i Andalusien, inledde Sabine Beer och hennes make Kurt sin resa. Deras mål var att skapa Santaverde. Idag representerar detta varumärke högkvalitativ, certifierad naturlig och ekologisk hudvård.

Det började med ett möte med aloe vera, en medicinalväxt med djupa rötter i den europeiska medicinalhistorien. Dessutom föddes en vision om att erbjuda rena, effektiva hudvårdsprodukter. Dessa produkter skulle vara avsedda för dem som värdesätter både hälsa och natur.

Läs också: Därför är aloe vera så bra för huden

Aloe vera och ekologisk innovation

När Sabine först stötte på aloe vera, visste hon inte att denna växt skulle bli kärnan i Santaverdes produktutveckling. Trots initial skepticism, ledde hennes personliga framgångar med växtens läkande egenskaper på hennes egen hud till en beslutsamhet att dela denna lösning med världen. Detta ledde till beslutet att odla aloe vera ekologiskt på deras finca, vilket lade grunden för Santaverde.

Framväxten av Santaverde hudvård

Utmaningar med att integrera aloe vera i kosmetikaindustrin blev snabbt uppenbara. Trots detta var Sabine fast besluten att inte kompromissa med kvaliteten. Industrins tvivel om att bearbeta ren aloe vera-juice stod i hennes väg, men hon insisterade ändå. Hon ville skapa en produktlinje som använder färsk, naturlig aloe vera-juice istället för vatten. Följaktligen ledde detta till skapandet av det speciella Santaverde-formuleringsprincipen. Denna metod utgör idag grunden för alla deras produkter.

Santaverde idag: En ledstjärna för ekologisk hudvård

Santaverde erbjuder nu ett brett sortiment av aloe vera-baserade hudvårdsprodukter. Dessa produkter är vetenskapligt bevisade att vara effektiva mot en mängd hudproblem. Dessutom har deras engagemang för ekologisk odling och naturliga ingredienser inte bara vunnit dem en lojal kundbas. Det har också lett till flera certifieringar som bevis på deras hållbarhetsåtaganden.

Hållbarhet och socialt ansvar viktigt

I över 30 år har Santaverde varit synonymt med hållbarhet och socialt ansvar, från handplockning av aloe vera till etisk produktion. Deras engagemang för miljö och etik speglar sig i varje ingrediens och produktionsskede, vilket säkerställer högsta möjliga miljöintegritet. Santaverde exemplifierar hur passion och innovation inom ekologisk hudvård kan påverka en hel industri positivt. Att välja Santaverde innebär att stödja en hållbar och etisk hudvårdsvision, för människans och naturens välbefinnande.

Läs också: 8 hälsofördelar med aloe vera

Santaverdes produktsortiment

Santaverde är mer än bara ett varumärke. Det representerar en hyllning till naturens kraft och dess potential att förändra vårt sätt att tänka kring hudvård. Genom att integrera det bästa från aloe vera med noggrant utvalda, ekologiska ingredienser, skapar Santaverde en unik produktlinje. Denna linje är inte bara närande och effektiv, utan också hållbar och etisk.

Aloe vera istället för vatten

Aloe vera står i centrum för varje Santaverde-produkt. Denna mirakelväxt är känd för sina återfuktande, helande och lugnande egenskaper. Santaverde utnyttjar dessa fördelar till fullo genom att använda färsk aloe vera-juice istället för det traditionella vattnet i sina formuleringar, vilket garanterar högsta möjliga koncentration av aktiva ämnen.

Hudvård för alla behov

Från återfuktande geler till näringsrika krämer och effektiva serum, täcker Santaverde hela spektrumet av hudvård. Deras produkter är utformade för att möta specifika hudvårdsbehov, från torr och känslig till oljig och problematisk hud.

De erbjuder lösningar för allt från daglig återfuktning till intensivvård för specifika hudproblem som akne, rodnad och tecken på åldrande.

Innovativa recept

Santaverdes forskning och utveckling har lett till innovativa recept som kombinerar traditionella metoder med modern vetenskap. Deras användning av ekologiskt odlade växtextrakt, eteriska oljor och andra biologiskt aktiva ingredienser skapar en unik symbios som intensifierar de läkande och förnyande egenskaperna hos aloe vera.

Av redaktionen

Aloe verahudvårdSantaverde