Då alla biokemiska processer kräver näringsämnen är det viktigt att alltid ha en rätt balans av dem. För att ta reda på vad man faktiskt lider brist på eller har för obalanser och för att få koll på sin hälsostatus, kan man göra en hårmineralanalys. Då får man samtidigt ett skräddarsytt näringsprogram anpassat efter just sig själv som individ och på det viset slipper man köpa kosttillskott som man kanske egentligen inte har behov av. 

Hårmineralanalys har visat sig vara mycket effektivt för att hjälpa människor att få reda på sin kropps närings- och mineralstatus och på så sätt hjälpa dem att få reda på vad man behöver göra för att må bättre. 

Bra vid stress och utmattning

Särskilt effektivt har det visat sig vara för personer som utsatts för mycket stress som lett till trötthet och utmattning. Vare sig stressen är fysisk, känslomässig eller både och, kommer det att visa sig i ens mineralmönster i kroppen. Genom att balansera upp vissa mineraler som särskilt hjälper kroppen att klara av stress, kommer den att kunna hantera stressen bättre och därmed kanske helt undvika en utmattning. Rätt nivå av viktiga mineraler, särskilt magnesium, kalcium, natrium och kalium, kommer att hjälpa kroppen att inte bara återhämta sig, men även starta självläkande processer i kroppen.

Starkare immunsystem och balans på hormonerna

Ingen av oss vill få återkommande förkylningar och infektioner, men tyvärr är det vanligt i många familjer. Även när det kommer till kroppens motståndskraft mot bakterier och virus är det viktigt att vissa mineraler är i balans, i synnerhet zink och koppar. 

Hormonella problem är något man lätt kan avläsa i en hårmineralanalys då vissa mineraler har direkt inverkan på kvinnors östrogen och progesteron. Genom att balansera mineralnivåerna kommer även hormonerna att påverkas positivt och bli mer balanserade. 

Hjälp vid diffusa symptom

En del har problem som de aldrig riktigt lyckas hitta en orsak till. Problem med hjärnan, leder eller huden är vanligt. Ibland kan det vara tungmetaller som ligger bakom de här symtomen. I en hårmineralanalys kan man se om man har för mycket tungmetaller i kroppen. Framförallt om man har de viktiga och skyddande mineraler som behövs för att skydda kroppen mot en tungmetallsbelastning.

Hur det går till

En hårmineralanalys görs med hjälp av 2-3 cm nyutväxt hår och skickas sedan till laboratorium. Efter några veckor kommer provsvaret tillbaka. Köper man en hårmineralanalys via måbranaturligt.se ingår även en konsultation med en mycket erfaren näringsterapeut som kommer kunna hjälpa till att förstå provsvaret och ge tips och råd. I själva analyssvaret kommer det även med råd när det kommer till vilken mat just man själv behöver för att balansera upp mineralerna, samt vilka kosttillskott som man kommer att må bra av fram tills kroppen har blivit mer balanserad.

hårmineralanalysmåbra naturligt