När Jonas Björkman berättade om sin resa förstår man hur långt han har tagit sig, både som person och professionellt. Från starten var han en blyg, ung kille med stora drömmar till en av världens bästa tennisspelare. Efter tenniskarriären byggde han upp framgångsrika PDL padel center tillsammans med bland annat Måns Zelmerlöw, som han också har välgörenhetsstiftelsen Zelmerlöw & Björkman foundation tillsammans med. 

Resultaten är över det vanliga

Jonas Björkman besitter en drivkraft som få kan mäta sig med. Han arbetar i det tysta men resultaten han åstadkommer är allt annat än blyga. 1997 var hans namn på allas läppar inom tennisvärlden och framgången var ett faktum – men året därpå tog hans energi helt tog slut.

– Det är tufft att bli känd, helt plötsligt är du jagad på varje tävling. Det är mycket mer runt omkring, allt från fans, till media och sponsorgrejer man ska vara engagerad i. Du måste vara mer tillgänglig, säger Jonas. 

Stefan Edberg har varit en stor förebild under tenniskarriären för Jonas. “Planera ditt avslut” var ett av de viktiga råden som Stefan gav honom. En avslutad tenniskarriär ska inte lämna ett hål och tomrum. Jonas tog honom ordagrant och när tennisen lades på hyllan blev det i stället början på en ny karriär inom entreprenörskap. Ytterligare ett tecken på Jonas enorma drivkraft. Idag är Jonas också tränare och coach åt Sverige-tvåan i tennis, Mirjam Björklund. 

Att hitta rätt balans

Under toppen av sin tenniskarriär fick Jonas smaka på motgång och han insåg hur viktigt det är att lyssna på sin kropp. Ann Wilson, som själv varit en framgångsrik elitdansare, pratar om återhämtning som en balans i livet. Att hitta rätt kost, vila och träning men även energi för att fysiskt stötta kroppen på områden som slitits extra mycket under elitkarriären. För Ann blev räddningen kosttillskott, något som hon äter regelbundet, givetvis i kombination med träning och rörelse. För Jonas är träningen en viktig återhämtning, även om det är svårare att hitta motivationen nu för tiden.

– Det är tufft, plötsligt har man inte målen med sin träning. Jag tycker det har varit ganska svårt att hitta hur jag ska träna. Jag behöver någon som sparkar mig i häcken, så jag har en PT, säger Jonas. Jag försöker också äta sunt även om jag unnar mig. Man hann inte riktigt njuta av det tidigare i karriären, säger han.

Vill du se hela avsnittet med Jonas Björkman? Du hittar det här: GLYC by Octean – YouTube

Fakta om Wilson pratar hälsa

Wilson pratar hälsa är en talkshow med Ann Wilson. I programmet möter hon svenska kända profiler inom bland annat musik, underhållning, sport och matlagning. Bakom den nya talkshowen står kosttillskottet GLYC, som genom programmet vill öka medvetenheten om hur man ger kroppen och knoppen rätt förutsättningar för att må bra.

– Som dansare vet jag hur viktigt det är att ta hand om sin kropp, både på insidan och utsidan. Att nu få spela in en Talkshow om hälsa och välmående, och att få möta intressanta personer och lära mig mer om deras insikter och erfarenhet inom ämnet känns inte bara roligt utan också väldigt inspirerande, säger Ann Wilson, GLYC ambassadör och programledare för varumärkets nya satsning.

Programmet sänds på GLYC’s YouTube-kanal – GLYC by Octean – YouTube

Jonas BjörkmanOcteanWilson pratar hälsa